Hlavní obsah

Brankář Will prodloužil smlouvu v KHL

Český reprezentační brankář Roman Will prodloužil v Čeljabinsku v Kontinentální hokejové lize smlouvu o dvě sezony do roku 2024.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Roman Will na archivním snímku.

Článek

Čeljabinsk (Rusko) 14. ledna (ČTK) - Reprezentační brankář Roman Will prodloužil v Čeljabinsku v Kontinentální hokejové lize smlouvu o dvě sezony do roku 2024. Aktuálně nejlepší klub základní části soutěže to oznámil na svém webu den poté, co byl devětadvacetiletý gólman nominován do českého týmu pro olympijské hry v Pekingu.

Bývalý brankář Mladé Boleslavi a Liberce Will přišel do Čeljabinsku v létě roku 2020 po angažmá ve švédském Rögle a podepsal dvouletou smlouvu. Za Traktor zatím odchytal 78 zápasů, z toho 38 vítězných. Krátce po Novém roce byl Will poprvé v KHL vyhlášen brankářem týdne a s procentuální úspěšností zásahů 92,9 je pátým nejlepším gólmanem soutěže.

"Roman Will je dva roky důležitou součástí našeho týmu a jsme rádi, že jsme se dohodli na prodloužení spolupráce na další dva roky. Během dosavadního působení se Will ukázal jako dokonalý profesionál na ledě i mimo něj a stal se oblíbencem fanoušků. Stejně jako Traktor si Roman klade vysoké cíle a došli jsme k názoru, že se tyto cíle pokusíme naplnit společně," uvedl generální ředitel klubu Ivan Savin.

Vedle Willa patří k tahounům Čeljabinsku čeští útočníci Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka, kteří by si také měli zahrát v únoru pod pěti kruhy v Pekingu.

Reklama

Související témata: