Hlavní obsah

Být teď hráčem CSKA? Raději bych vzal nohy na ramena, než narukovat, netají se bývalý hokejista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Částečná mobilizace, kterou vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin, by se mohla týkat i některých profesionálních sportovců, jak uvádí Ria Novosti. Zejména by se podle zpráv ruské tiskové agentury mohla týkat sportovců spadajících pod armádní CSKA, tedy například i hokejistů moskevského klubu. „Měl bych z toho strach, musím říct otevřeně, být hráčem, tak bych asi také chtěl zmizet, jít pryč,“ reaguje Milan Antoš v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz.

Půjdou ruští hokejisté do války? Asi bych chtěl radši zmizet. Diskuse z PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Něco jiného je bránit svou zemi, něco jiného je útočit na cizí zem, když to nepotřebujete," říká na rovinu bývalý útočník.

Být aktivním hokejistou v Rusku, řešil by nejspíš situaci radikálně. „Vzal bych nohy na ramena a snažil se přes agenta najít něco jiného a jít tam odsud pryč," přiznává moderátorovi Honzovi Homolkovi.

Nedvěd končí u národního týmu. Kdo by jej měl nahradit?Video: Sport.cz

Zároveň však věří, že by vypjatá atmosféra uvnitř Ruska mohla vést k dřívějšímu ukončení válečného konfliktu. „Pokud by odvolali část hokejistů, kteří by měli narukovat, tak by to asi nebyla pro ty rodiny dobrá zpráva, ale zase by to byl obrovský tlak na to, aby válka co nejdřív skončila, protože to by asi jinak nebylo," přemýšlí Antoš.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep. Celý hokejový pořad ze studia Sport.cz si také můžete přehrát ve formě podcastu. Dozvíte se například, jaké překvapivé jméno z NHL se nově objevuje v KHL, z jakých zemí hráči v Kontinentální lize přibývají a další zajímavosti.

Reklama