Hlavní obsah

Český hokejový útočník Novotný míří do Mytišči

MOSKVA

Český hokejista Jiří Novotný míří z Columbusu do ruského Atlantu Mytišči. Šestadvacetiletý reprezentační útočník, který o víkendu přispěl k triumfu národního týmu na Českých hrách v Karlových Varech, uzavřel s účastníkem Kontinentální ligy smlouvu na dva roky. ČTK to řekl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší.

Článek

Účastník dvou světových šampionátů odehrál posledních sedm sezón v zámoří, ale po skončení kontraktu v Columbusu zůstal v létě volný. Přestože jindřichohradecký odchovanec dlouho preferoval severoamerické angažmá, nakonec kývl na zájem ambiciózního klubu z předměstí Moskvy.

"Stáli o něj opravdu hodně. Svědčí to o tom, že s ním počítají na post středního útočníka mezi Honzu Bulise a ruského reprezentanta Mozjakina. Bavili jsme se o tom s trenérem," řekl Vůjtek.

Novotný v NHL postupně vystřídal Buffalo, Washington a Columbus, kde v uplynulé sezoně nastoupil ke 42 zápasům. Dal v nich čtyři góly a na tři přihrál. Návratu do prestižní soutěže se pořád nevzdává.

"Určitě bych si tam nerad zavřel dveře, láká mě návrat. Teď ale půjdu do Kontinentální ligy. Nabídky ze zámoří byly, ovšem nevedlo to k cíli. Už jsem si nemohl dovolit čekat. Zájem Atlantu byl konkrétní a zajímavý, takže jsem návrh přijal. Jdu tam s velkým očekáváním, musím říci, že se těším," uvedl Novotný pro internetový server hokej.cz.

O Novotného se během léta zajímal i další klub KHL z Nižného Novgorodu nebo švýcarský Servette Ženeva.

Reklama

Související témata: