Hlavní obsah

Lev - Mytišči 1:3Hokejisté Lva po dvanácti zápasech poprvé nebodovali

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Lva Praha prohráli na závěr série domácích zápasů s Atlantem Mytišči 1:3 a ukončil tak sérii dvanácti utkání, ve kterých dokázali bodovat. Jedinou branku Lva zařídil v první třetině Jakub Klepiš, Atlant dokázal utkání otočit na začátku druhé třetiny dvěma brankami v rozmezí jedenácti vteřin.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hokejisté Atlantu Mytišči se radují z branky, kterou vstřelili brankáři Lva Praha Atte Engrenovi.

Článek

Lvu sice patřil úvod zápasu, v dalších minutách ale zápas s Atlantem připomínal páteční bezbrankové a upracované utkání proti Jaroslavli, které Lev nakonec prohrál v prodloužení 0:1. Nicméně na rozdíl od pátečního zápasu se domácím podařilo gólově prosadit. Klepiš v 15. minutě našel tvrdou střelou z úhlu mezeru v postoji gólmana Galimova.

Atlant zápas otočil v úvodu druhé části. Vteřinu před koncem přesilovky nejprve dorážel Kolcov a na 2:1 pro hosty vzápětí zvýšil Michnov. Branky od sebe dělilo jedenáct vteřin.

"Nejprve jsme šli hloupě do oslabení a v něm inkasovali, potom jsme udělali chybu a inkasovali na 1:2. Pak už jsme nebyli schopní vstřelit branku," uvedl trenér Lva Kari Jalonen.

Přesilovku 5 na 3 Lev proměnit nedokázal

Lev měl poté k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři, ale odehrál ji velmi špatně a do konce druhé části měl více ze hry Atlant. Jeho první útok dokonce trefil tyčku a následně pohrdl zcela odkrytou brankou Gluchov.

"Jak se říká, když neproměníte dlouhou přesilovku pět na tři, tak prostě vyhrát nemůžete a dneska se to potvrdilo," řekl kapitán domácích Jiří Novotný. "V přesilovkách je to bída. Musíme na nich víc zapracovat v tréninku, protože rozhodují. V zápase s Atlantem byly alfou a omegou všeho," dodal.

Blízko srovnání byl ve 44. minutě Vrána, který ale nedokázal dorazit do prázdné branky vyražený puk. Dalších větších šancí bylo ve třetí třetině minimum, obrana Mytišči byla důsledná a jen málokdy nechala prostor a čas pro zpracování a střelu. Výhru 3:1 pak pro Atlant pečetil trefou do prázdné branky Igor Radulov, který ale předtím fauloval Němce. Rozhodčí ale jeho zákrok jako nedovolený neoznačili.

Lev tak nebodoval poprvé od 1. listopadu, kdy svou úspěšnou série začal na ledě Atlantu.

Kontinentální hokejová liga:
Lev Praha - Atlant Mytišč 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Klepiš (O'Byrne) - 23. Kolcov (Novopašin, Batyršin), 23. Michnov (Rukavišnikov, Petrov), 58. I. Radulov (Kablukov). Rozhodčí: Kulakov, Soin - Aljošin, Nestěrov. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 3437.
Lev Praha: Engren - Gragnani, Němec, Oystrick, Mäenpää, Jaakola, O'Byrne, Nakládal - Azevedo, Novotný, Ullström - Sekáč, Zackrisson, Thörnberg - Ridderwall, Vrána, Klepiš - Birner, Cingel, Řepík - Matai. Trenér: Kari Jalonen.
Atlant Mytišči: Galimov - Batyršin, Novopašin, Petrov, Rukavišnikov, Dyblenko, Aťušov, Velikov - Kolcov, Kablukov, Gluchov - Michnov, Engqvist, Haataja - I. Radulov, Trubačjov, Arťuchin - Šmeljov, Kadějkin, Sošnikov - Ševčenko. Trenér: Alexej Kudašov.
Další zápasy:
Chabarovsk - Záhřeb 4:3 po sam. nájezdech
Vladivostok - Dinamo Minsk 3:2 po sam. nájezdech (za hosty Krajíček 0+1)
Novokuzněck - Spartak Moskva 2:1 v prodl.
Novosibirsk - Doněck 2:3 (za hosty Kašpar a Kolář II oba 0+1)
CSKA Moskva - Čerepovec 3:2
Dinamo Riga - Petrohrad 6:4
Slovan Bratislava - Jaroslavl 5:3 (za domácí Škoula a Vondrka oba 0+1).

Reklama

Související témata: