Hlavní obsah

Hokejový brankář Emery se kvůli sporům o plat nevrátil do Ruska

MOSKVA

Kontroverzní brankář Ray Emery se po reprezentační pauze nevrátil do klubu hokejové KHL Atlant Mytišči. Podle serveru ESPN.com tak učinil na protest kvůli sporům o plat, protože ruský celek prý používal při převodu peněz špatný kurz a kanadskému gólmanovi tak dluží 33 procent z výplaty.

Foto: www.khl.ru

Brankář Atlantu Mytišči Ray Emery

Článek

Emery, který si v Rusku vydělá ročně dva milióny dolarů, se měl do Ruska vrátit ve čtvrtek, kdy mu skončilo volno během pauzy kvůli Švédským hrám. Když se vedení Atlantu Mytišči neohlásil, pohrozil klub bývalému brankáři Ottawy Senators soudem.

Šestadvacetiletý brankář se během působení v KHL nedostal do potíží poprvé. V lednu se na střídačce dostal do potyčky s asistentem klubového lékaře, který se mu pokusil nasadit čepici a poté gólmana provokoval.

Emery měl podobné potíže už během působení v NHL a Ottawa se ho proto loni v létě ráda zbavila. O rozruch se postaral brankářskou maskou s nakresleným kontroverzním boxerem Mikem Tysonem, opakovaně chodil pozdě na tréninky a také během působení v týmu Senators se popral v kabině.

Reklama

Související témata: