Hlavní obsah

Hokejový útočník Vrána odchází v KHL z Mytišči do Kazaně

Hokejový útočník Petr Vrána opouští Atlant Mytišči, který má ekonomické problémy, a v Kontinentální lize bude nově působit v Kazani. Člen reprezentačního kádru tak napodobil dosavadního spoluhráče obránce Ondřeje Němce, který bude pokračovat v CSKA Moskva.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Petr Vrána (vpravo) ještě v dresu Atlantu Mytišči.

Článek

"Petr míří do Kazaně. Klub o něj měl zájem, ale záleželo na tom, jak se rozhodne vedení Atlantu. Muselo dojít k vyrovnání mezi kluby, což se nakonec stalo," uvedl hráčův zástupce Pavel Maršoun pro hokej.cz.

Atlant má podle informací ruských médii ekonomické problémy, proto se vedení klubu rozhodlo, že hráče, o které bude zájem v jiných týmech, za finanční náhradu uvolní. A to se týká i dvou českých reprezentantů.

"Petr se v Kazani bude hlásit 18. prosince. Nový klub je pro něj výzvou, jde do jedné z nejlepších organizací v soutěži, která má vysoké ambice," doplnil Maršoun.

Devětadvacetiletý rodák ze Šternberku v KHL působí od roku 2011. Po sezoně strávené v Chabarovsku hrál Vrána dva roky za Lva Praha, letos odešel do Mytišči. Na začátku sezony byl ale zraněný, doposud tak odehrál jen 13 zápasů, ve kterých čtyřikrát skóroval.

Reklama

Související témata: