Hlavní obsah

Jágr se vrátil, na ledě byl dvacet minut, Omsku však k výhře nepomohl

Jágrův Omsk sice v posledním utkání Kontinentální hokejové ligy hraném před olympijskou přestávkou prohrál v Toljatti 2:3 po samostatných nájezdech, ale kouč české hokejové reprezentace Vladimír Růžička si mohl zhluboka oddechnout. Největší hvězda jeho týmu pro Vancouver se v dresu Omsku objevila a na ledě strávila pomalu dvacet minut.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Spekulace listu Sovětskij sport, že v pátečním střetnutí KHL v Kazani musel Jágr odstoupit s pohmožděnými třísly, tak definitivně padly. Už v sobotu dostaly informace z Ruska o Jágrových zhmožděných tříslech povážlivé trhliny, protože česká megastar hlásila do Prahy, že v Kazani odstoupila pro střevní virózu. Nicméně trenér Omsku tajemně mlčel a klub zrovna tak.

V neděli v Toljatti se však Jágr na ledě objevil a prodělaná viróza nebyla na jeho výkonu zase až tolik znát. Během zápasu a prodloužení, k němuž střetnutí po nerozhodném výsledku 2:2 dospělo, odehrál 19.33 min, dvakrát se pokusil o ohrožení domácí brány, ale střelecky se neprosadil. Zápas nakonec rozhodly  samostatné nájezdy, při nichž  měl poslední slovo domácí Jurij Petrov.

Dramatická předehra

Utkání mělo dramatickou předehru, neboť před halou se sešlo na patnáct set hokejových fanoušků z Togliatti, Samary a celého širokého okolí, kteří se dožadovali, aby se klubu dostalo podpory města a gubernátu. Lada Toljatti je totiž na pokraji finančního krachu, neboť její dluhy vystoupaly k 200 miliónům rublů, hráči nedostávají už několik měsíců plat a klubu hrozí, že zbankrotuje.

Na mítinku, kterého se zúčastnili i někteří hráči domácího mužstva, se fanoušci dožadovali pomoci, aby hokejový klub neskončil. Podpora příznivců domácímu mužstvu pomohla, takže Omsk nakonec porazil. I tak zůstává třetím nejhorším tým celé Kontinentální ligy.

Další český útočník Jan Bulis pomohl hokejistům Atlantu Mytišči k výhře 7:3 v Novosibirsku gólem a třemi přihrávkami. Svou bilanci v sezóně zaokrouhlil na 40 kanadských bodů za 23 gólů a 17 asistencí a potvrdil pozici druhého nejproduktivnějšího hráče týmu Za poražené si asistenci připsal Leoš Čermák. Stejně si vedli i Josef Straka při výhře Čerepovce 3:1 na ledě Novokuzněcku a Petr Čajánek, který přispěl k jasnému vítězství Petrohradu 8:3 v Chabarovsku.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Petrohrad 3:8 (za hosty Čajánek 0+1), Novokuzněck - Čerepovec 1:3 (za hosty J. Straka 0+1), Dinamo Minsk - Viťaz Čechov 5:1, Novosibirsk - Atlant Mytišči 3:7 (Čermák 0+1 - Bulis 1+3), Jekatěrinburg - Čeljabinsk 6:2, Kazaň - Ufa 1:4, Togliatti - Omsk 3:2 po sam. nájezdech, Dynamo Moskva - Nižnij Novgorod 4:3 v prodl. (za domácí Hudler 1+1, Rachůnek 0+1), Nižněkamsk - Barys Astana 4:2, Spartak Moskva - Balašicha 2:8, Dinamo Riga - CSKA Moskva 1:2 po sam. nájezdech.

Reklama

Související témata: