Hlavní obsah

Jaškin se v Putinově klubu stal kapitánem. V den výročí okupace Československa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před měsícem se stal terčem kritiky poté, co se po roční anabázi v NHL upsal Petrohradu. Nyní se český reprezentační útočník Dmitrij Jaškin pod palbou octl znovu. V SKA byl totiž jmenován kapitánem mužstva a kouč Roman Rotenberg si ho nemůže vynachválit. „Je to opravdový vůdce,“ oznámil na sociálních sítích. Informace vyšla najevo v den výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy v roce 1968.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin.

Článek

Čeští a slovenští hráči, kteří i přes stále probíhající válku na Ukrajině podepsali smlouvy v zemi ruského agresora, se okamžitě stali terčem kritiky. Nejhlasitějším kritikem se stal bývalý gólman Dominik Hašek, který pro tyto hráče požaduje trest. Podle něj jde o podporu ruského režimu a schvalování války na Ukrajině.

Jedním z hokejistů, kteří se upsali nějakému týmu z KHL, je i Dmitrij Jaškin. Ten dal vale slavné NHL a radši podepsal v Petrohradu, jehož kouč teď oznámil zásadní novinku. „Kapitánské céčko jsme svěřili Dmitriji Jaškinovi. Je to opravdový vůdce a měl by převzít vedoucí roli na ledě," oznámil Roman Rotenberg, který je synem majitele klubu a velkého přítele ruského prezidenta Vladimira Putina Borise.

„Mladí hráči ho poslouchají, proto si myslím, že byl Dmitrij právem jmenován kapitánem týmu," pokračoval kouč, který sám hokej nikdy nehrál. Ve svém příspěvku na ruské sociální síti Telegram také hodnotil předsezónní soustředění a děkoval společnosti Gazprom za skvělé zázemí.

S informací o tom, že se Jaškin stal v Petrohradu kapitánem, přišel švédský novinář Karl Månsson. Stalo se tak v den, kdy se v Česku připomínal vpád vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968.

Reklama

Související témata: