Hlavní obsah

Hašek: Jaškin do KHL? Je to podpora ruského režimu, války! Mít zákon, byl by odsouzen

Už když před měsícem vyplavalo na povrch, že český hokejový útočník Rudolf Červený má navzdory ruské vojenské invazi na Ukrajině namířeno do Vladivostoku v KHL, zařadil se Dominik Hašek mezi nejhlasitější kritiky. Bývalý vynikající brankář apeloval na vládu, aby přijala zákon zakazující Čechům pracovat v Rusku. Nejinak je tomu i nyní poté, co se reprezentační forvard Dmitrij Jaškin po roční anabázi v Arizoně v NHL upsal Petrohradu...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hašek.

Článek

„Mrzí mě to moc. Práce českého občana v Ruské federaci je podporou ruského režimu, války na Ukrajině, a tedy nebezpečí pro naši zemi a její občany. Neviním však toho kluka ani jeho agenta, ale vládu a parlament ČR, že doposud nepřijal zákon, který toto zakazuje," napsal 57letý Hašek na svém Twitteru, kde sdílel článek sport.cz informující o Jaškinově novém angažmá.

„Kdyby byl zákon toto zakazující (našim občanům), tak by se musel dle toho chovat. Nebo by byl odsouzen," říká v souvislosti s přestupem 29letého rodáka z Omsku a odchovance pražské Slavie do KHL, kde působil už mezi lety 2019 až 2021 v Dynamu Moskva.

„Neřeším vůbec toho kluka (Jaškina). Ten člověk neporušil zákon. To, že parlament nechá naše občany podporovat fašismus a jedná proti zájmům ČR a jejich občanů (ted jsem použil Váš obrat), je smutné. A naši poslanci se z tohoto musí (či by měli) zodpovídat. Oni jsou námi zvoleni a je to jejich povinnost," míní olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

„Vláda se musí zodpovídat našim občanům, proč nechává takto podporovat ruskou válku a uvádí nás občany ČR ve větší nebezpečí před agresorem. Já chci mít větší bezpečí a podporovat spojence. Jde o naše životy. Proto chci zákon, který chrání naše životy a životy našich spojenců," hlásí Hašek, jenž se v červnu neúspěšně ucházel o funkci prezidenta Českého hokeje.

Reklama