Hlavní obsah

S kritikou z Česka v čele s Haškem si hlavu nedělá. Jsem rád, že jsem součástí tak velkého týmu, hlásí Jaškin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rodném Rusku je vítán s nadšením a očekáváním, že v dresu Petrohradu bude patřit mezi největší hvězdy soutěže. V Česku, které reprezentuje, zase řadu lidí v čele s bývalým brankářem Dominikem Haškem svým přestupem do Kontinentální hokejové ligy v době války na Ukrajině pobouřil. 29letý útočník Dmitrij Jaškin si z toho ale těžkou hlavu nedělá. „Jsem velmi rád, že jsem se stal součástí tak velkého týmu, jako je SKA,“ říká v prvním rozhovoru po návratu z NHL pro klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin.

Článek

12 zápasů a dost. Po dvou mimořádně vydařených sezonách v moskevském Dynamu si Jaškin maloval, jak na výkony z KHL naváže i v NHL, kde v minulosti působil už v St. Louis a Washingtonu. Jenže po listopadovém faulu od Marka Borowieckého a vážném zranění kolene zůstalo jen u tuctu startů za Arizonu a jedné asistence.

Další numera už nepřidá. „Čekal jsem na návrhy z NHL, nakonec mi ale žádný z nich nevyhovoval a rozhodl jsem se jednat se SKA. Rokování probíhala docela dlouho," přiznává Jaškin, o kterého usilovaly i Magnitogorsk, Jekatěrinburg či Ufa.

Nakonec kývl Petrohradu, kde si přijde na 60 milionů rublů (24 milionů korun), s výkonnostními bonusy dokonce až na 100 milionů rublů (přes 43 milionů korun).

„Mám blízko k hokeji, který předvádí - je to přesně styl hry, který mi vyhovuje. Plus mladý a bojovný tým. Petrohrad má velmi nadějný tým, který má pouze jeden cíl - pohár. O ten budeme usilovat, jsem připraven společně s klubem dosáhnout nejvyšších cílů," tvrdí rodák z Omsku a odchovanec Slavie, který Česko reprezentoval na MS 2018 a 2019 a rovněž Světovém poháru před šesti lety.

Ke svému novému zaměstnavateli by se měl připojit v nejbližších dnech poté, co po příletu do Ruska projde lékařskou prohlídkou. Teoreticky by tak dres SKA mohl poprvé přetáhnout přes hlavu už příští týden na turnaji v Soči.

Kondičního výpadku po zranění se neobává. „Sedm měsíců jsem byl v procesu rehabilitace a neustálém tréninku na suchu a pak na ledě. Myslím, že nebudu muset moc dohánět, všechno bude v pořádku," uzavřel.

Reklama

Související témata: