Hlavní obsah

Klubům KHL došla trpělivost, věhlasní trenéři končí v Ufě i v Mytišči

MOSKVA

Ani známé a osvědčené jméno vám v Kontinentální hokejové lize (KHL) nezaručí delší trvání na střídačce. V jeden den to pocítili i velezkušený Sergej Michaljov a Bengt-Ake Gustafsson, jenž dovedl Švédy před čtyřmi lety k triumfům na olympiádě i mistrovství světa. Michaljov končí v Ufě, kterou v roce 2008 dovedl k titulu, švédskému kouči zase nevyšlo angažmá v Atlantu Mytišči.

Foto: www.khl.ru

Bengt-Ake Gustafsson už hokejisty Atlantu Mytišči nepovede

Článek

"Společně jsme dospěli k závěru, že musíme udělat nějakou změnu. Rozcházíme se ale jako přátelé," uvedl generální manažer Atlantu Andrej Verevko. Gustafsson přišel do klubu, který v minulé sezóně trénoval český kouč Miloš Říha a dovedl jej až do finále play off KHL, v létě. Atlantu se však v dosavadním průběhu sezony příliš nedařilo, momentálně je až devátý v Západní konferenci KHL.

Michaljov se na střídačku Ufy vrátil v létě, když nahradil úspěšného kouče ruské reprezentace Vjačeslava Bykova. Po středečním zápase proti Jekatěrinburgu, který Salavat Julajev vyhrál 4:3 po samostatných nájezdech, však v klubu skončil.

Ufě se v této sezoně oproti předešlým letům příliš nedaří, momentálně je ve Východní konferenci KHL šestá. V normální hrací době vyhrál tým naposledy 18. října, kdy Ufa porazila Poprad 6:5. V dalších pěti zápasech uspěla jen dvakrát po nájezdech.

Dres Salavatu Julajev oblékají i dva čeští obránci Miroslav Blaťák a Jakub Nakládal, který do týmu přišel minulý týden. Přednedávnem klub opustil útočník Jakub Klepiš, který poukazoval na skutečnost, že v mužstvu nepanuje dobrá atmosféra.

Reklama

Související témata: