Hlavní obsah

Musel jsem vysvětlovat, že nejsem maniak, řekl bitkař Verot o pobytu v Česku

PRAHA

Nestačil pořádně vybalit bágl, odehrál jeden zápas a zase zmizel, přesto vzbudil poprask. To byl kanadský hokejista Darcy Verot a jeho třinecká epizoda. Bitkař přišel z Kontinentální ligy, kde hrál za Čechov. Po zpestření v Třinci nabral opět směr Rusko - CSKA Moskva. A zde vysvětloval, proč v Česku nenašel ideální přivítání.

Foto: David Veis, ČTK

Rozhodčí uklidňuje Kanaďana v třineckém dresu Darcyho Verota.

Článek

„Jakmile jsem dorazil do Třince, cítil jsem negativní postoj ze strany médií, fanoušků, trenérů. To je ten, který skočil a chtěl zbít Jágra,“ citoval Sport-Express Kanaďana, který narážel na bitku z minulého ročníku KHL.

Verot za čtyři sezóny v Rusku nastřádal 1235 trestných minut, vstřelil šest gólů a český fanoušek si ho pamatuje především z hromadné bitky s Avangardem Omsk z loňského ledna, kde se rváči z Čechova po buly vrhli na protihráče. Padly miliónové pokuty a šest hráčů vyfasovalo stop. Odtud ona popularita, o které se vyjádřil i Jaromír Jágr. „Vím, čeho je ten hráč schopný. Není to férový hráč, je to s prominutím sráč.“

Nejsem maniak, dělal jsem svoji práci 

Pětatřicetiletý hokejista odehrál v Česku jeden zápas, v Českých Budějovicích vyfasoval dvanáct minut.

„Neumím číst v češtině, ale pár svých fotek jsem v novinách viděl. Myslím, že desítku jsem dostal kvůli svému jménu tady. Doufám, že s postupem času rozhodčí uvidí, že se snažím hrát tvrdě, ale férově,“ přál si Verot po prvním utkání. Ale jeho mise skončila, z Ruska přišla lukrativnější nabídka a on letěl zpět. Na nápravu nebyl čas.

„Musel jsem lidem vysvětlovat, že nejsem maniak, že jsem hokejista, který plní smlouvu. Byl jsem prostě nucen zapojit se do rvaček. Kdyby mi to neřekli, tak bych určitě nenasbíral dvě stě nebo tři sta minut za sezónu, ale podstatně méně,“ bránil se hráč už v Rusku, který si ale z týdenního pobytu ve středu Evropy moc nedělal. „Nejoblíbenější kanadské jméno v České republice je Darcy Verot.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články