Hlavní obsah

Nejdřív Slováci, teď má do KHL namířeno i český reprezentant! Konečné slovo má vždy hráč, reaguje agent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti Slováci se s těmi podpisy v KHL regulérně pomátli, napsal v minulém týdnu na svůj Twitter bývalý hokejista a dnes expert O2 TV Sport Jakub Koreis poté, co se slovenský útočník Krištof rozhodl využít výstupní klauzule ve smlouvě s Kometou a kývl Vladivostoku. Navázal tak na krajany Čajkovského s Jarošem, kteří se navzdory pokračující ruské vojenské invazi na Ukrajině rovněž domluvili na kontraktu v KHL. Nyní to však vypadá, že se k triu slovenských reprezentantů přidá i Čech Rudolf Červený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rudolf Červený (vpravo) na snímku s Tomášem Mertlem.

Článek

Ruský server Sport-Express ve středu přinesl informaci, že dvaatřicetiletý rodák z Českých Budějovic se přesune do Vladivostoku, takže by se v něm potkal právě s Krištofem.

Červený už v KHL dvě sezony nastupoval, ještě nikdy však za ruský tým. V sezoně 2018/19 oblékal dres bratislavského Slovanu, uplynulý ročník strávil v lotyšské Rize. Ta po ruském vpádu na Ukrajinu oznámila, že z KHL odstupuje a dál už ji hrát nebude.

Foto: https://hc-kometa.cz

Rudolf Červený v dresu Komety Brno.

Červený, jenž v české extralize působil v Českých Budějovicích, Hradci Králové a brněnské Kometě, zamířil dohrát zbytek sezony do finského Kärpätu Oulu, nastoupil ale za něj k jedinému střetnutí.

Nyní se zdá, že majitel 23 startů za českou reprezentaci, v níž vstřelil tři góly, se do KHL překvapivě vrátí. Co na tom, že ruská agrese na Ukrajině dál trvá...

„Situaci ve světě samozřejmě s klukama rozebíráme, je to naše práce. Bavíme se o všem. Nezastupujeme jenom české hráče, ale i Slováky, Kanaďany, Američany, Švédy, Finy... A ne každý se na to dívá stejně, je to ryze individuální. Konečné slovo má vždy hráč, nikdo jiný," řekl pro Sport.cz Michal Sivek z agentury Eurohockey Services, která Červeného zastupuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Rudolf Červený na archivním snímku.

"Transfery mimo republiku řeší z velké části naši partneři v zahraničí. Je pouze na klientech, jakou z nabídek si nakonec vyberou," dodal Sivek.

Ve Vladivostoku má shodou okolností smlouvu na příští sezonu i další Čech Libor Šulák. Tu podepsal ještě před začátkem války na Ukrajině. Je otázkou, jestli se hráči a jeho zástupci podaří nalézt dohodu a kontrakt rozvázat. Šulák každopádně v tuto chvíli není na stránkách Admiralu veden na jeho soupisce.

Druhým z Čechů s platným kontraktem pro nadcházející ročník KHL je zadák Chabarovsku Michal Jordán. I on usilovně pracuje na vyvázání ze smlouvy.

Reklama

Související témata: