Hlavní obsah

Nevídané řádění spoluhráče Čechů, dal pěstí i rozhodčímu. A přišel tvrdý trest

Jaroslavl/Praha

Byla to scéna, která v hokejovém světě nemá obdoby. Dvacetiletý ruský útočník Lokomutivu Jaroslavl Artur Kajumov řádil při utkání Kontinentální ligy proti Jokeritu Helsinky jako smyslů zbavený. Během několika desítek vteřin toho na ledě stihl tolik, že mu následně vedení soutěže zastavilo činnost na třináct zápasů!

Útočník Lokomotivu Jaroslavl dostal za své řádění trest na 13 zápasů

 
Článek

Spoluhráč brankáře Alexandra Saláka a obránce Jakuba Nakládala vše odstartoval ve 48. minutě duelu, když surovým zákrokem loktem trefil do hlavy a poslal na mantinel obránce Jokeritu Jespera Jensena.

Dánský reprezentant zůstal ležet v bolestech na ledě a jeho spoluhráči okamžitě vystartovali na Kajumova. Strhla se mela a čároví rozhodčí chtěli od sebe hráče rychle oddělit.

Jenže vtom přišel moment, který nemohl nikdo čekat. Kajumov se napřáhl a pěstí udeřil čárového arbitra do obličeje. Za své počínání dostal útočník, jehož si před dvěma lety vybralo ve druhém kole draftu NHL Chicago, trest na pět minut a dvě separátní vyloučení do konce utkání za faul na Jensena a úder pěstí rozhodčímu.

Místo toho, aby zpytoval sebevědomí, při odchodu z ledu ještě gesty s rukama nad hlavou hecoval domácí fanoušky.

Lokomotiv, který nakonec zápas prohrál 0:3, se nyní bude muset delší čas obejít bez Kajumova. Křídelník, který v probíhající sezoně vstřelil čtyři branky a přidal sedm asistencí, totiž od disciplinární komise KHL obdržel stopku na třináct duelů.

Reklama

Související témata: