Hlavní obsah

Obránce Šulák prodloužil ve Vladivostoku smlouvu do roku 2023

Reprezentační hokejový obránce Libor Šulák prodloužil smlouvu ve Vladivostoku a bude hráčem Admiralu až do dubna 2023. Sedmadvacetiletý bek, který je součástí olympijského výběru pro hry v Pekingu, působí v klubu z Dálného východu od loňského léta a je kapitánem týmu.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Libor Šulák v dresu národního týmu.

Článek

"Libor je bystrý hráč a lídr. Zájem byl oboustranný. Tým se zlepšuje a Šulák jako klíčový hráč a kapitán k tomu velkou měrou přispívá," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Admiralu Vadim Averkin.

Šulák od začátku sezony odehrál všech 49 zápasů Admiralu a je s osmi góly a 18 asistencemi nejproduktivnějším hráčem mužstva. Vladivostok vyhrál poslední čtyři zápasy před přerušením soutěže kvůli koronaviru, ale jinak patří k nejslabším týmům v lize. Horší bilanci má jenom čínský Kunlun.

Účastník tří mistrovství světa Šulák se do KHL vloni vrátil po téměř dvou letech. V roce 2019 hrál krátce za Čerepovec, který ale předčasně opustil a odešel do finského týmu KooKoo Kouvola. Minulou sezonu strávil v Kärpätu Oulu. Zkušenost má i z NHL, kde za Detroit odehrál šest zápasů. V České republice působil odchovanec Pelhřimova v Chomutově či ve Znojmě.

Reklama

Související témata: