Hlavní obsah

Otřes mozku, kontuze hrudníku. Ruský kapitán Ufy brutálně sestřelil Sedláka. Otřesenému Čechovi pomáhal krajan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozporuplné pocity museli po čtvrtém čtvrtfinálovém utkání Kontinentální hokejové ligy na ledě Ufy zažívat čeští reprezentanti v dresu Čeljabinsku Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák. Přestože prvně jmenovaný k drtivé výhře 7:1 a srovnání série na 2:2 na zápasy přispěl úvodními dvěma góly a asistencí, radost mu výrazně kalilo zranění jeho kamaráda, s nímž nastupuje nejen za Traktor, ale reprezentovali spolu i na únorových ZOH v Pekingu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejový reprezentant Lukáš Sedlák.

Článek

Sedlák se ve 27. minutě na útočné modré marně natahoval po nepřesně nahraném puku, když se k němu už zcela mimo hru přiřítil jako utržený vagón kapitán Salavatu Julajev Grigorij Panin a mimořádně bezohledným a surovým zákrokem loktem do hlavy jej sestřelil.

Devětadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic zůstal otřesený ležet na ledové ploše a na pomoc mu musel přijet lékař. Po minutě mu i za asistence Hyky pomohli na střídačku. Na ní však Sedlák zůstal jen chvíli a následně zamířil do šatny. Do zbytku utkání už nezasáhl.

Bezprostředně po konci zápasu nebyly k dispozici upřesňující informace o zdravotním stavu českého reprezentanta, ty přišly až o několik hodin později.

A nejsou zrovna radostné - otřes mozku a pohmoždění hrudníku. Reálně tak hrozí, že Sedlák už do zbytku série nezasáhne. Minimálně do zbytku série, v případě postupu Čeljabinsku není jistý ani jeho start ve finále Východní konference KHL.

Sedláka se okamžitě vydal pomstít obránce Nick Bailen, rodák z New Yorku reprezentující v posledních letech Bělorusko. A 36letému Paninovi pořádně naložil... Poté, co ho v bitce povalil na led, se k němu ještě sklonil a od plic mu sdělil, co si o jeho prasárně myslí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejista Lukáš Sedlák na srazu reprezentace.

Sudí po přezkoumání videa udělili Paninovi, který se narodil v kazašské Karagandě, ale reprezentuje Rusko (s dvacítkou sborné získal v roce 2005 na MS stříbro), tresty na pět minut za rvačku a pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. I Balien vyfasoval za bitku pět minut a návdavkem trest na 2+10 za hrubost.

Reklama

Související témata: