Hlavní obsah

Nižněkamsk - Petrohrad 2:8Petrohrad ukončil sérii porážek v KHL vysokou výhrou, pomohl i talent Mičkov

Moskva

Hokejisté Petrohradu rázně utnuli sérii šesti porážek v Kontinentální lize, kdy deklasovali Nižněkamsk na jeho ledě 8:2. Dvěma asistencemi přispěl k výhře šestnáctiletý talent Matvej Mičkov, který dostal v soutěži příležitost po sedmi týdnech. V této sezoně KHL se objevil ve 12 zápasech a bodoval teprve v druhém utkání - v září proti Vladivostoku měl bilanci 2+1.

Foto: iihf.com

Šestnáctiletý ruský talent Matvej Mičkov

Článek

"Těžko k tomu něco říct. Chtěl bych se fanouškům omluvit. Může se prohrát, ale ne takhle," uvedl po zápase český obránce Lukáš Klok. "Dali nám pár gólů v přesilovkách, i když jsme si říkali, že je hrají dobře. Za stavu 1:4 jsme se snažili s tím něco udělat, ale místo toho jsme dělali další a další chyby a soupeř toho využil. V minulých dvou zápasech jsme neinkasovali a dneska dostaneme osm gólů. Měli jsme teď nabitý program, ale v tom by neměl být problém. Mám z léta natrénováno," prohlásil Klok, jehož tým je v tabulce Východní konference sedmý.

Po dvou měsících bodoval Jakub Krejčík, který pomohl Dinamu Minsk asistencí získat bod za porážku 2:3 po samostatných nájezdech na ledě Barysu Nur-Sultan. Český obránce si připsal pátý bod v sezoně, všechny má za asistence.

Ještě déle čekal na bodový zápis útočník Rudolf Červený, který přihrál na první gól zápasu, v němž nakonec s Dinamem Riga podlehl v Kazani 2:4. Bodoval poprvé od 6. září, kdy dal dva góly Kunlunu. Lotyšský tým je po třetí porážce v řadě předposlední v Západní konferenci jen o bod před Viťazem.

Výsledky zápasů KHL:
Barys Nur-Sultan - Dinamo Minsk 3:2 po sam. nájezdech (za hosty Krejčík 0+1)
Ufa - Nižnij Novgorod 0:1
Kazaň - Dinamo Riga 4:2 (za hosty Červený 0+1)
Nižněkamsk - Petrohrad 2:8.

Reklama