Hlavní obsah

Chabarovsk - Nižněkamsk 4:5 PPPři výhře Nižněkamsku v KHL se čeští hokejisté podíleli na osmi brankách

Čeští hokejisté se v utkání Kontinentální ligy mezi Chabarovskem a Nižněkamskem podíleli na osmi z devíti branek. Za domácí Amur, který neudržel třígólový náskok a prohrál 4:5 v prodloužení, dvakrát skóroval David Tomášek a jednou Radan Lenc, který přidal i asistenci. Na tři góly vítězů přihrál Ronald Knot, na jeden Lukáš Klok.

Foto: @narodnitym, Twitter

Útočník Radan Lenc na tréninku nároďáku.

Článek

Tomášek otevřel skóre v 5. minutě, stejně jako on využil přesilovku v úvodu druhé třetiny také Lenc. Oba po nevyzpytatelných odrazech kotouče mířili do odkryté branky. Tomášek se posléze prosadil i v 39. minutě, kdy zvýšil už na 4:1. V sezoně má na kontě osm gólů, dvě branky v utkání KHL dal poprvé.

Mezitím vyrovnal na 1:1 tečí Klokovy střely od modré čáry Vjačeslav Leščenko. Klok je s bilancí 5+23 druhým nejproduktivnějším českým hráčem v lize, lepší je pouze čeljabinský útočník Lukáš Sedlák.

Ani tříbrankový náskok ale Amuru nestačil a počtvrté za sebou prohrál. Knot v třetí třetině v pětiminutové přesilovce přihrál na dva góly a v 63. minutě po jeho individuální akci rozhodl zápas americký útočník Dan Sexton.

Čeští hokejisté se podíleli také na vysoké výhře Čeljabinsku nad Čerepovcem. Nejproduktivnější Čech v soutěži Lukáš Sedlák k vítězství 6:1 přispěl asistencí, Tomáš Hyka vstřelil při riskantní hře Severstalu bez brankáře již na konci druhé třetiny pátý gól a brankář Roman Will měl 37 úspěšných zásahů.

Výsledky KHL:
Chabarovsk - Nižněkamsk 4:5 v prodl. (Tomášek 2+0, Lenc 1+1 - Knot 0+3, Klok 0+1)
Vladivostok - Jaroslavl 0:3
Čeljabinsk - Čerepovec 6:1 (za domácí Hyka 1+0, Sedlák 0+1),
17:30 Omsk - Magnitogorsk, Kunlun Red Star - Nižnij Novgorod, Dynamo Moskva - Jekatěrinburg, Viťaz Podolsk - HK Soči, Kazaň - Barys Nur-Sultan.

Reklama