Hlavní obsah

Radil po dvou sezonách končí v NHL a vrací se do Spartaku Moskva

Moskva/Praha
Aktualizováno

Spekulovalo se o tom v zámoří od začátku dubna, teď už je ale vše oficiální. Český hokejový reprezentant a útočník Lukáš Radil po dvou letech strávených v San Jose v NHL a na farmě Žraloků v týmu Barracuda v zámoří končí a vrací se do moskevského Spartaku, jehož dres oblékal už mezi lety 2015 až 2018. Pro ruskou stanici R-Sport to potvrdil generální manažer a viceprezident klubu Alexej Žamnov.

Foto: Sport.cz

Lukáš Radil už v San Jose pokračovat nebude.

Článek

Devětadvacetiletý čáslavský rodák si v San Jose nezískal pevné místo v týmu a pendloval mezi ním a rezervou v AHL. Za dvě sezony odehrál v NHL 50 zápasů, v nichž zaznamenal sedm branek a čtyři asistence. Ve 14 duelech posledního ročníku ale nebodoval.

Radil si v moskevském celku v minulosti během tří sezon udělal dobré jméno. Účastník MS 2017 a ZOH 2018 v Pchjongčchangu si v 168 utkání KHL připsal 103 kanadských bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Radil během tréninku hokejové reprezentace.

Kromě Radila posílí Spartak i ex-liberecký slovenský útočník Martin Bakoš, který naposledy hrál za Vladivostok. Z Petrohradu pak přichází finský forvard Jori Lehterä.

Radil nebude jediným český hráčem v sestavě Spartaku, klub vedený hlavním trenérem Olegem Znarokem před měsícem prodloužil smlouvu s útočníkem Robinem Hanzlem.

Reklama

Související témata: