Hlavní obsah

Ruský hokej v šoku. Během tréninku zemřel 14letý chlapec, dostal ránu do srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tréninku mládežnického hokejového týmu SKA Petrohrad došlo ve čtvrtek k tragédii. Teprve 14letý hráč Vsevolod Malkov byl při jednom z tréninkových cvičení zasažen pukem do hrudníku přímo v oblasti srdce. Chlapec byl převezen do nemocnice, ale lékaři už mu nedokázali pomoci.

Foto: pixabay.com

Ilustrační foto.

Článek

Tragickou zprávu oznámil klub na svých stránkách. „Během jednoho ze cvičení, poté co obránce vypálil, zasáhl puk hráče přímo do hrudníku v oblasti srdce. Týmový lékař okamžitě poskytl hokejistovi první pomoc a zavolal sanitku. Ani přes úspěšnou resuscitaci se však chlapce nepodařilo zachránit," stojí v oficiálním prohlášení SKA.

Klub vyjádřil hlubokou soustrast rodičům, příbuzným a přátelům mladého hráče a nabídl jim veškerou pomoc. „Klub provede interní vyšetřování okolností incidentu," dodal. Tragickou událost začaly vyšetřovat i místní úřady a zahájily trestní řízení pro zabití z nedbalosti.

K úmrtí chlapce se vyjádřil i první viceprezident Ruské hokejové federace Roman Rotenberg. „Tragická zpráva o smrti žáka SKA šokovala každého z nás. Celou noc jsem nespal a myslel na toho chlapce. Je těžké najít slova, která by vyjádřila všechnu hořkost a bolest z jeho ztráty," uvedl.

Reklama

Související témata: