Hlavní obsah

Tragédie, talentovaná závodnice skončila pod koly kamionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická příprava! Smrtí skončil trénink pro slovinskou talentovanou lyžařku a skateboardistku Hanu Mazi Jamnikovou. Neštěstí se stalo v Norsku. Slovinský tým se zúčastnil Blinkfestivalu, jedné z nejprestižnějších akcí na kolečkových lyžích. Pak ještě kvůli pokračování přípravy na severu Evropy zůstal.

Foto: Smučarska zveza Slovenije

Hana Mazi Jamniková

Článek

Smutnou zprávu oznámil Slovinský lyžařský svaz, mladá členka reprezentace v běhu na lyžích, se podle strohé zprávy v tunelu Botshei na silnici mezi Forsandem a Joerpelandem stala účastnicí dopravní nehody s kamionem. Převoz do nemocnice ve Stavangeru už nepomohl.

„V tuto chvíli jsme všechny naše myšlenky s rodinou, které vyjadřujeme nejhlubší soustrast," napsala zastřešující slovinská lyžařská organizace v tiskové zprávě.

Ke střetu mělo dojít při jízdě na skateboardu, podle některých jiných zpráv ale Mazi Jamniková jela na kolečkových lyžích. „Máme řidiče i vozidlo pod kontrolou," řekl webu norvay.posten.com zástupce policie. Řidič podle dostupných informací podle zahraničních webů zavinění popírá.

Mazi Jamniková byla jednou z nejnadějnějších slovinských závodnic v běhu na lyžích, stala se světovou šampionkou v závodě na 10 km na kolečkových lyžích. I na sněhu dosahovala slibných výsledků, loni na MS ve Vuokatti zaznamenala 12. místo. V Norsku se chystala na svoji první sezonu mezi dospělými. Do národního týmu ji vzal norský trenér Slovinek Ola Vigen Hattestad, bývalý excelentní lyžařský sprinter.

Reklama

Související témata: