Hlavní obsah

Seděl na trestné, když sudí právě rozhodli, že dal gól. Co se v KHL přihodilo?

Helsinky

I jeden netradiční moment přineslo pondělní utkání Kontinentální hokejové ligy mezi Jokeritem Helsinky a Ufou. Po dělovce útočníka Salavatu Julajev Alexandra Nestěrova se puk odrazil zpátky do hry a rozhodčí si v tu chvíli nebyli jistí, jestli přešel brankovou čáru, či nikoliv. S kolegou u videa se proto šli poradit až při následném přerušení hry, než k němu ale došlo, nastala další událost, v níž figuroval Nestěrov.

Nestěrov se ze svého gólu radoval na trestné lavici

 
Článek

Třicetiletý rodák z Moskvy si byl natolik jistý, že gólmana Jokeritu Helenia překonal, že na chvilku přestal hrát a zdvihnutou rukou oslavoval gól. Dokonce i hudba v Hartwall Areně začala hrát, jenže sudí nezapískali, a tak se pokračovalo...

Až do té chvíle, než Nestěrov fauloval loktem Nika Kapanena, s nímž se následně ještě pošťuchoval, takže od arbitrů vyfasoval trest na dvě plus dvě minuty a zamířil na trestnou lavici. Rozhodčí mezi tím překontrolovali záznam hry a rozhodli, že Nestěrov skutečně dosáhl branky, takže se z ní mohl radovat, teď už oprávněně, za katrem s dalším vyloučeným spoluhráčem Lisinem.

Čas se tedy vrátil o dvacet vteřin zpátky a pokračovalo se vhazováním ve středním pásmu. Podle pravidel Mezinárodní hokejové federace ale udělené tresty zůstávají v platnosti, a tak Nestěrov musel zůstat sedět na trestné lavici. Ufa nakonec v Helsinkách zvítězila 5:1.

Reklama

Související témata: