Hlavní obsah

Čeljabinsk - Viťaz 2:4Sedlák v KHL opět skóroval, ale Čeljabinsk ztratil zápas při jeho vyloučení

Aktualizováno

Útočník Lukáš Sedlák se v Kontinentální hokejové lize zapsal ve třetím utkání po sobě mezi střelce, navíc přidal asistenci, ale Čeljabinsk prohrál domácí zápas s Podolskem 2:4. Gól Davida Skleničky naopak potvrdil dvoubodový zisk Jokeritu Helsinky na ledě Novosibirsku, český obránce čtyři sekundy před koncem zápasu zpečetil výhru 2:0 střelou do prázdné branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejista Lukáš Sedlák přichází na sraz reprezentace před turnajem Karlaja Cup.

Článek

Sedlák otevřel skóre ve 13. minutě a v úvodu poslední třetiny byl u přesilovkového gólu na 2:2. V závěru ale právě Sedlákovo vyloučení za sekání potrestal rozhodujícím gólem Daniel Audette, který překonal Romana Willa v čase 57:56. Český gólman kapituloval ještě 18 sekund před koncem po vlastní chybné rozehrávce, jinak ale kryl v utkání 40 střel. Domácí jich na branku papírového outsidera, který ukončil sérii tří porážek a poslal na dno tabulky Západní konference Soči, vyslali jen 26.

Traktor prohrál potřetí z posledních čtyř zápasů a na druhém místě Východní konference ztrácí stále šest bodů na nejlepší tým soutěže Magnitogorsk.

Sedlák si dvanáctým gólem v sezoně upevnil pozici nejlepšího českého střelce v soutěži. Osmadvacetiletý českobudějovický odchovanec se také s 21 body posunul v konkurenci krajanů do čela produktivity před spoluhráče Tomáše Hyku, který už ve třetím utkání za sebou nemohl rozšířit bilanci 4+17, protože jej do hry nepouští zranění.

Sklenička skóroval potřetí v sezoně. Prosadil se v úplném závěru chvíli po návratu z trestné lavice při hře soupeře bez brankáře. Jokerit ukončil Novosibirsku čtyřzápasovou vítěznou sérii a přiblížil se na jediný bod k vedoucímu týmu Východní konference Petrohradu.

Výsledky zápasů KHL:
Čeljabinsk - Viťaz Podolsk 2:4 (za domácí Sedlák 1+1)
Novosibirsk - Jokerit Helsinky 0:2 (Sklenička 1+0)
Kazaň - Omsk 2:1
Nižněkamsk - Kunlun Red Star 3:5 (za domácí Klok 0+2).

Reklama