Hlavní obsah

Slovenský reprezentační gólman a bronzový olympijský medailista míří do Spartaku Moskva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do ruské Kontinentální hokejové ligy míří další slovenský reprezentant. Tentokrát jde o gólmana Patrika Rybára, který se dohodl na roční smlouvě se Spartakem Moskva. Rybár, který Slovensku vychytal historický úspěch na olympiádě v Pekingu, tak navázal na své krajany Čajkovského, Jaroše a Krištofa, kteří se navzdory pokračující ruské vojenské invazi na Ukrajině rovněž domluvili na kontraktu v KHL.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský reprezentant Patrik Rybár.

Článek

Většina zahraničních hráčů z ruské KHL po vypuknutí války na Ukrajině utekla a odmítá se do ní vrátit. To však neplatí o slovenských hráčích, kteří podepisují jednu smlouvu za druhou. Ve středu však o svém novém působišti ve Vladivostoku informoval i český reprezentant Rudolf Červený.

Obránce Michal Čajkovský odchází do Novosibirsku, Christián Jaroš do Avantgardu Omsk a útočník Michal Krištof využil výstupní klauzule ve smlouvě s Kometou a upsal se Vladivostoku, kde by se měl potkat s Červeným. Teď na své kolegy navázal osmadvacetiletý gólman Rybár, který podepsal roční smlouvu se Spartakem Moskva.

Pro jednoho z hlavních strůjců slovenského bronzového olympijského úspěchu půjde o druhou sezonu v KHL. V té uplynulé odchytal 24 zápasů v základní části a dva v play off za Dinamo Minsk. Zkušenosti má i z české extraligy, kde v letech 2016 až 2018 působil v Hradci Králové. V sezoně 2016/17 s ním získal bronz.

Reklama

Související témata: