Hlavní obsah

Smlouva v KHL, díl třetí. Po Šulákovi s Jaškinem míří do Ruska další český reprezentant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začalo to Liborem Šulákem, jehož setrvání v klubu potvrdil Vladivostok, v pondělí to pokračovalo Dmitrijem Jaškinem a jeho domluvou s Petrohradem a nyní během týdne přichází třetí český hokejista, který navzdory ruské vojenské invazi na Ukrajině podepsal kontrakt v Kontinentální lize. Šulákovým spoluhráčem se oficiálně stal útočník Rudolf Červený, s Admiralem podepsal smlouvu na příští sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Rudolf Červený v dresu české reprezentace.

Článek

Sport.cz o domluvě dvaatřicetiletého rodáka z Českých Budějovic s klubem z Dálného východu informoval už před měsícem. Nyní je transfer oficiálně hotový, na svých stránkách ho potvrdila KHL.

Červený už v KHL dvě sezony nastupoval, ještě nikdy však za ruský tým. V sezoně 2018/19 oblékal dres bratislavského Slovanu, uplynulý ročník strávil v lotyšské Rize. Ta po ruském vpádu na Ukrajinu oznámila, že z KHL odstupuje a dál už ji hrát nebude.

Útočník mající na svém kontě 23 startů za českou reprezentaci (dal v ní tři góly) zamířil dohrát zbytek sezony do finského Kärpätu Oulu, nastoupil ale za něj k jedinému střetnutí. V KHL odehrál 89 zápasů s bilancí 18 branek a 17 asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rudolf Červený (vpravo) s Tomášem Mertlem na archivním snímku přichází na sraz hokejové reprezentace.

Červený, jenž v domácí extralize oblékal dresy Českých Budějovic, Hradce Králové a Komety Brno, je tak po Šulákovi a Jaškinovi třetím českým hráčem, který v nadcházejícím ročníku bude působit v KHL. Smlouvou v ní má i další zadák Michal Jordán, ten loni v květnu prodloužil do léta 2023 s Chabarovskem a není jisté, zda se mu z ní podaří vyvázat.

Reklama

Související témata: