Hlavní obsah

KHL bez Čechů? Nikoliv! Oficiálně je potvrzen první z nich, co další dva?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude Kontinentální liga v příští sezoně bez českých hráčů? Nikoliv! Zatímco příchod útočníka Rudolfa Červeného, o kterém Sport.cz informoval před měsícem, ruský Vladivostok ještě nepotvrdil (neznamená to ale, že by z něj sešlo), ve čtvrtek Admiral na sociálních sítích oznámil, že i v příští sezoně bude jeho dres oblékat český reprezentační obránce Libor Šulák.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Libor Šulák v dresu české reprezentace.

Článek

Osmadvacetiletý Šulák ve Vladivostoku působil už v minulé sezoně, dokonce jako kapitán, a s osmi góly a 18 asistencemi byl nejproduktivnějším hráčem týmu. V lednu, tedy měsíc před začátkem ruské vojenské invaze na Ukrajině, prodloužil s Admiralem smlouvu o rok.

Po únorových olympijských hrách v Pekingu, kde byl členem týmu Filipa Pešána, odešel dohrát sezonu do švédského týmu Örebro, když Vladivostok přišel o naději na postup do vyřazovací části KHL.

Pelhřimovský rodák Šulák se do KHL vrátil vloni po dvou letech, předtím oblékal dres Čerepovce. Ve své kariéře si vyzkoušel i NHL (za Detroit odehrál šest zápasů), či finskou a českou nejvyšší soutěž nebo mezinárodní EBEL.

Za spoluhráče ve Vladivostoku bude mít i slovenského útočníka Michala Krištofa, jenž naposledy nastupoval v extralize za Brno. Bronzový olympijský medailista z Pekingu využil klauzuli ve smlouvě s Kometou, v jejímž dresu nasbíral 33 bodů ze 47 zápasů, a dohodl se na roční spolupráci s Vladivostokem.

A zřejmě je jen otázkou času, kdy je v Admiralu doplní i český forvard Rudolf Červený.

Smlouvou v KHL na nadcházející sezonu je vázán i obránce Michal Jordán. Ten loni v květnu prodloužil do léta 2023 s Chabarovskem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články