Hlavní obsah

Šulák skončil v Omsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý obránce české hokejové reprezentace Libor Šulák mění působiště. Skončil v Omsku, kam přišel před touto sezonou KHL, a vrací se do Vladivostoku, za který hrál v minulých dvou ročnících. Generální manažer Avangardu Anton Kurjanov na klubovém webu uvedl, že se vedení rozhodlo Šulákových služeb vzdát kvůli omezení počtu cizinců na soupisce. Omsk obdržel za devětadvacetiletého hráče finanční náhradu.

Foto: Profimedia.cz

Libor Šulák (č. 73) v akci

Článek

„Nebylo to snadné rozhodnutí. Liborovi děkujeme za poctivou práci, profesionalitu a vynikající charakter. Když vyjel na led, toužil pokaždé vyhrát,“ řekl Kurjanov.

Šulák podepsal v květnu s Omskem smlouvu na dva roky. V této sezoně odehrál za klub 31 zápasů, v nichž si připsal čtyři góly a osm asistencí. V posledních třech utkáních se neobjevil. Avangard je čtvrtým nejlepším týmem soutěže, zatímco Vladivostoku patří poslední místo.

„Bylo pro nás nesmírně důležité zajistit, aby měl Šulák stále stejné podmínky podle smlouvy a přestup byl co nejhladší. Návrat lídra defenzivy z minulé sezony Admiralu pomůže vyřešit jeho problémy. Libor si tam pořádně zahraje, i přesilovky, a bude rozdávat fanouškům radost. Přejeme mu hodně štěstí a neloučíme se - říkáme na shledanou,“ uvedl Kurjanov.

Šulák, jenž má na kontě i šest zápasů v NHL za Detroit, je jedním z pěti českých hokejistů, kteří působí v KHL navzdory pokračující ruské vojenské agresi na Ukrajině. Všichni proto mají z rozhodnutí hokejového svazu zavřené dveře do reprezentace.

Reklama

Související témata: