Hlavní obsah

Tichonov je zpátky, mohou se na něj těšit Češi v Petrohradu

Jméno Viktor Tichonov má ve světovém hokeji pořádný zvuk. Proslulý trenér dovedl reprezentaci někdejšího Sovětského svazu ke čtyřem triumfům na olympijských hrách a osmkrát se sbornou vyhrál mistrovství světa. Jeho syn Vasilij takové úspěchy jako trenér nezažil, velká sláva zatím zřejmě nečeká ani vnuka Viktora. Ten se neprosadil v NHL a opět se vrací zpátky do Ruska, bude hrát v Petrohradu.

Foto: www.khl.ru

Viktor Tichonov se svým slavným dědečkem Viktorem

Článek

Třiadvacetiletý Viktor Tichonov byl před třemi lety draftován týmem NHL Phoenix Coyotes a v sezóně 2008/09 odehrál ve slavné lize 61 utkání. Začátek následující sezóny ale strávil na farmě v San Antoniu a tak se rozhodl vrátit do Ruska. Ročník dohrál v KHL za Čerepovec.

V dalším roce začal bojovat o NHL znovu, ale celou sezónu 2010/11 se ze San Antonia v AHL nedostal. Místo v kádru Phoenixu si nejlepší útočník juniorského MS 2008 nevybojoval ani letos, a tak opět přesídlil zpátky do vlasti. V úterý podepsal smlouvu s týmem SKA Petrohrad, kde působí i čeští hráči Jakub Štěpánek a Petr Průcha.

S posledně jmenovaným se Tichonov zná z působení ve Phoenixu. "Postupně se seznamuji i s ostatními hráči, ale už teď je jasné, že je v klubu skvělá parta," říká ruský útočník, kterého lákali domů do Ruska i otec se slavným dědečkem. "Už dávno mě přemlouvali k návratu, jenže já chtěl bojovat o místo v NHL. Teď nastal čas se vrátit a nabídka Petrohradu přišla vhod," dodal Tichonov.

Reklama

Související témata: