Hlavní obsah

Vladivostok - Chabarovsk 3:5Tomášek s Lencem pomohli Chabarovsku dvěma body k výhře ve Vladivostoku

Aktualizováno

Čtyři čeští hokejisté bodovali v dnešním utkání KHL, v němž Vladivostok podlehl Chabarovsku 3:5. K výhře hostů přispěl gólem a asistencí David Tomášek, další útočník Radan Lenc asistoval u dvou branek. V poraženém týmu se prosadili čeští obránci - Libor Šulák zaznamenal dvě přihrávky, Vojtěch Mozík se podílel asistencí na jedné brance.

Foto: Profimedia.cz

Libor Šulák (vpravo) na archivním snímku

Článek

Chabarovsk uspěl v souboji s rivalem z Dálného východu poprvé v sezoně po třech porážkách ve vzájemných duelech. V posledním utkání loňského roku Amur překvapil výhrou 3:2 nad lídrem Západní konference Petrohradem, kterou přerušil sérii pěti nezdarů, a vítězně vstoupil i do nového roku.

V úvodu druhé třetiny vedli hosté po Tomáškově deváté brance v sezoně už 4:0. Vladivostoku se povedlo v gólově bohaté dvacetiminutovce, v níž se skóre měnilo šestkrát, porážku jen zmírnit. Admiral prohrál počtvrté z posledních pěti zápasů a je druhým nejhorším týmem soutěže. Chabarovsk bojuje o postupovou osmičku ve Východní konferenci, momentálně je v tabulce devátý.

Obránci Lukáš Klok a Ronald Knot se každý jednou asistencí v poslední desetiminutovce podíleli na obratu Nižněkamsku proti Nižnímu Novgorodu. Klok byl v 52. minutě u přesilovkového gólu na 1:1, v 55. minutě Knotova střela od modré čáry s tečí amerického útočníka Dana Sextona znamenala rozhodnutí. Klok si 25. asistencí upevnil pozici nejlepšího českého nahrávače v soutěži, s 30 body je pátým nejproduktivnějším obráncem soutěže a z jeho krajanů jsou celkově lepší jen opory Čeljabinsku Lukáš Sedlák (16+22) a Tomáš Hyka (10+20).

Něftěchimik si upevnil sedmé místo ve Východní konferenci, soupeř je v Západní konferenci po čtvrté porážce za sebou první pod čarou postupu do play off s pětibodovým mankem.

Výsledky KHL:
Vladivostok - Chabarovsk 3:5 (Šulák 0+2, Mozík 0+1 - Tomášek 1+1, Lenc 0+2)
Novosibirsk - Kazaň 2:6
Barys Nur-Sultan - Dinamo Riga 7:1
Ufa - Magnitogorsk 3:4 v prodl.
Čerepovec - Dinamo Minsk 3:5
Jaroslavl - Dynamo Moskva 1:2
Nižněkamsk - Nižnij Novgorod 2:1 (za domácí Knot a Klok 0+1)
CSKA Moskva - Omsk 3:2.
Utkání Jokerit Helsinky - Jekatěrinburg bylo odloženo.

Reklama

Související témata: