Hlavní obsah

VIDEO: Finský bek utrpěl při Arťuchinově běsnění vážné zranění oka, rváč má stop na tři zápasy

Moskva

Vážné poškození oka (lékaři dokonce uvažovali o operaci), a čtyři stehy v oblasti zátylku. Finský zadák Janne Jalasvaara z moskevského Dynama, jehož v úterním utkání Kontinentální hokejové ligy proti SKA Petrohrad napadl Jevgenij Arťuchin, nevyvázl ze střetu s obrovitým útočníkem bez následků. Disciplinární komise KHL zastavila agresorovi činnost na tři utkání.

Arťuchinův blikanec

 
Článek

„Zraněné oko, navíc (Janne) trpí silnými bolestmi hlavy. V tomto stavu se zpět do tréninkového procesu zapojit nemůže," uvedl pro server gazeta.ru  klubový lékař Valerij Konov. Dobu obráncovy rekonvalescence odhadl minimálně na tři týdny.

V průběhu úvodní třetiny zápasu dohrál Jalasvaara v souboji o puk u hrazení Arťuchina tvrdě, nicméně v rámci pravidel. Bezmála dvoumetrový kolos se zkušenostmi z NHL však okamžitě vybuchl: odhodil rukavice, zezadu stáhl o 30 kilogramů lehčího soupeře na led a pěstí mu uštědřil několik tvrdých ran. Dalšímu běsnění rabiáta, s jehož agresivitou se setkali na světovém šampionátu před dvěma lety také Karel Rachůnek s Milanem Michálkem, učinili přítrž až rozhodčí.

„Udeřil mě do zad," stěžoval si Arťuchin na Jalasvaarův zákrok. Sudí však byli nekompromisní a petrohradského forvarda poslali předčasně pod sprchy. Do kabiny ale musel zamířit k ošetření tržné rány i Jalasvaara. K automatické stopce v následujícím utkání přidala disciplinárka Arťuchinovi další dva duely.

Servítky na adresu někdejšího hráče Tampy Bay, Anaheimu či Atlanty si nebral ani legendární útočník a dvojnásobný olympijský vítěz Boris Majorov: „Arťuchina lze nyní jen stěží nazvat hráčem, podle mého je to obyčejný rváč. Na ledě jen vyhledává záminku, aby se mohl bít. Takové hokejisty nepotřebujeme."

Hrubost útočníka Petrohradu nakonec Moskvané nepotrestali a duel s SKA prohráli 1:2.

Reklama