Hlavní obsah

Závody ve zbrojení! Kladno posílil zkušený gólman, Jágr navíc ovlivnil ostříleného borce z KHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poslední patnácté místo extraligové tabulky a s ním spojený přímý sestup do Chance ligy je pořádný strašák. Nejen pro Zlín, ale i pro čtrnácté Kladno, které má na Berany osmibodový náskok. A tak se oba týmy snaží před blížící se uzávěrkou přestupů zbrojit. Zlínští v posledních dnech už tři posily ohlásili, Rytíři kontrují ziskem zkušeného slovenského gólmana Jaroslava Januse a další akvizice by měla být na cestě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Kladna se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Zlín nejprve ve středu oznámil příchod útočníka Pavla Makarenka z ruského Vladivostoku na hostování do konce sezony. O den později pak v rámci velkého trejdu získali z Mladé Boleslavi francouzského forvarda Valentina Claireauxe a bek Petar Šidlíka, když opačným směrem putovali obránce Tomáš Hanousek a útočník Oscar Flynn.

Nyní je na tahu Kladno. Hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr je prý velmi blízko dohodě se zkušeným devětadvacetiletým ruským obráncem Zacharem Arzamascevem. Juniorský vicemistr světa z roku 2012 posledních třináct sezon válel v KHL, sehrál v ní 642 zápasů a v ročníku 2016/17 si dokonce zahrál její Utkání hvězd.

S Jekatěrinburgem, za který v této sezoně odehrál 17 zápasů s bilancí jedné asistence, se však tento týden dohodl na ukončení kontraktu a jeho další kroky by měli vést právě do Kladna.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jaromír Jágr na střídačce Kladna

„Téměř všechny kluby v Evropě, které jsem oslovil, měly o Zachara zájem. Nejkonkrétnější návrh přišel z Kladna a mně i hráči se líbil. Zachar okamžitě souhlasil se stěhováním," uvedl pro server championat.com hráčův agent Alexej Dementěv s tím, že velkou roli při Arzamascevově rozhodování hrála osoba Jaromíra Jágra.

„Samozřejmě Jaromír Jágr pomohl s přechodem a ovlivnil ho. Pro samotného Zachara je to nová výzva, protože ne každému se poštěstí zahrát si v jednom týmu s legendou světového hokeje a profesionálem až do morku kostí," dodal Dementěv s tím, že jeho klient by dres Rytířů mohl poprvé obléknout v neděli na Spartě.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Kladna Landon Bow v duelu s Olomoucí.

Tím by však kladenské posilování nekončí. Rytíři se poohlíželi po novém brankáři, který by vytvořil tandem s Kanaďanem Landonem Bowem. Ten v probíhající sezoně zasáhl do všech zápasů Kladna a Rytíři se obávají, jak by se vypořádali s jeho absencí, kdyby Bow odjel s výběrem Javorového listu na ZOH do Pekingu.

Kladno proto v pátek dotáhlo příchod dvaatřicetiletého Slováka Jaroslava Januse. Ten měl do konce ledna nastupovat za finský tým SaiPa Lappeenranta, kterému se dříve zranil brankář Niclas Westerholm. Po jeho uzdravení se ale SaiPa se slovenským gólmanem, jenž třikrát startoval na MS, domluvila na předčasném ukončení kontraktu.

„Landon zatím odchytal všechny zápasy a teď jdou hodně rychle za sebou, tak je dobré mít ještě někoho zkušeného pro všechny případy. Dalšího brankáře jsme navíc sháněli už od začátku sezony a teď se naskytla tato možnost, vzít Jaroslava Januse, který chytal dříve i v extralize. Díky tomu už nebude braný jako cizinec," prohlásil trenér a sportovní manažer Rytířů David Čermák.

Pro Januse česká extraliga nebude žádnou novinkou, v minulosti v ní oblékal dresy Sparty, Liberce a Litvínova. Připraven bude pomoci Rytířům už v pátek večer, kdy od 18hdoin hostí v Chomutově České Budějovice.

Reklama