Hlavní obsah

Zraněný Kovaljov korzoval po pivovaru. KHL stále čeká, co slavný hráč ukáže

MOSKVA/PRAHA

Měl být jednou z největších hvězd nového ročníku Kontinentální ligy (KHL). Alexej Kovaljov se vrátil domů do Ruska a zařadil se tak po bok krajanů Sergeje Fjodorova, nebo Vjačeslava Kozlova, kteří se proslavili ve světě a ke konci kariéry vyslyšeli volání rodné země. Jenže fanoušci v KHL si bývalého kanonýra Montrealu zatím užili jen v pěti zápasech, od začátku října totiž marodí s kolenem.

Foto: www.khl.ru

KHL si zatím Kovaljova příliš neužila

Článek

Byla to velká sláva, když se Kovaljov před sezónou dohodl na smlouvě s Atlantem Mytišči, ale prozatím jej fanoušci v KHL viděli jen pětkrát. Poslední zápas odehrál 23. září proti minskému Dynamu, pak lékaři zjistili, že má problémy s meniskem. Osmatřicetiletý hráč proto na začátku října odletěl do Spojených států amerických a v Pittsburghu se podrobil artroskopické operaci kolena.

Od té doby je na marodce, s tréninkem začal teprve v pondělí, kdy vyjel na led s juniorským týmem Atlantu Mytišči. "Není to zatím ideální. Je znát, že jsem dlouho netrénoval, v noze chybí síla. Teď proto podstupuji proces, ve kterém nohu zatěžuji, aby byla připravena na ostré zápasy," řekl Kovaljov pro klubový web.

Gustafsson doplatil na nezkušenost práce v klubu 

Do zápasů by se podle svých slov mohl vrátit snad někdy na začátku prosince. I bez něj se ale zatím Atlantu daří, v tabulce KHL mu patří páté místo. "Začínali jsme prakticky od čistého stolu. Přišel nový trenér (Janne Karlsson, pozn. autora), máme i řadu nových hráčů. Přesto udělalo mužstvo za velmi krátký čas velký kus práce. Vždy je možné něco zlepšit, ale výsledky máme zatím dobré," libuje si Kovaljov.

Na začátku sezóny to tak ovšem nebylo. Klubu se nedařilo a bez pardonů se poroučel kouč Bengt-Ake Gustafsson, jenž v roce 2006 dovedl Švédsko k triumfům na olympiádě i mistrovství světa. "Myslím, že zde sehrál roli fakt, že neměl tolik zkušeností z práce v klubu. Dlouho vedl národní tým, jenže práce v klubu je o něčem jiném," myslí si bývalá hvězda NHL Kovaljov.

Alexej Kovaljov na prohlídce pivovarufoto: atlant-mo.ru

Velezkušený útočník ověnčený zlatem z olympiády 1992 a vítězstvím ve Stanley Cupu o dva roky později si během nucené pauzy plnil různé povinnosti propagující klub a včera například absolvoval exkurzi po místním pivovaru v Mytišči. "Já pivo moc nepiju, raději si dám víno. Ale bylo to velmi zajímavé, poznal jsem řadu nových věcí," pochvaloval si hráč, jenž má řadu aktivit i mimo led.

Vlastní například pilotní licenci na malé letadlo a jedna firma na hokejové vybavení produkuje sérii zastoupenou Kovaljovem s názvem AK27. Před třemi lety také vydal DVD s názvem "Mé hokejové tipy a tréninkové metody", jehož výtěžek šel na péči o děti, které mají problémy se srdcem.

Reklama

Související témata: