Hlavní obsah

Kovář se v Hradci neprosadil, v nároďáku kvůli LM zase chybí: Mrzí mě to, reprezentovat chci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku se otočil opravdu jen na skok. Kapitán švýcarského Zugu Jan Kovář v zápase čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů v Hradci Králové nebodoval, jeho tým nakonec uhrál remízu 2:2. Už pár desítek minut po zápase mířil letadlem zpátky domů. Ještě předtím se však 32letý centr stihl pozdravit s rodinou, kamarádem Jakubem Lvem a krátce si popovídal i s reprezentačním trenérem Karim Jalonenem. A novinářům vyprávěl o úvodním duelu, reprezentaci, úrovni švýcarské soutěži nebo starším bratru Jakubovi.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jan Kovář z Zugu a Filip Pavlík z Hradce Králové.

Článek

Dlouho jste vedli, ale nakonec jste zachraňovali remízu v závěru. Jak hodnotíte první utkání?

Vyrovnávací gól nás zachránil, jinak bychom rozhodně nemohli být s výsledkem spokojeni. Ale naše hra se mi nelíbila. Začátek ještě šel, ale pak naše aktivita zmizela. Neudrželi jsme se na puku. Bruslil jeden hráč a čtyři ostatní na něj koukali.

Snažili jste se jen udržet náskok 1:0?

Takhle jsme hrát nechtěli. Prostě jsme jen přestali s aktivitou, zvládli jsme akorát oslabení. V Lize mistrů jsme zatím odehráli ty nejlepší zápasy v sezoně, teď jsme na ně bohužel nedokázali navázat. Do odvety se musíme zlepšit, všechno je otevřené.

Překvapil vás Hradec svou rychlostí?

Hlavně Kuba Lev, ten tam lítal (směje se).

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Marek Zachar z Hradce Králové, Radovan Pavlík z Hradce Králové a Oliver Okuliar z Hradce Králové oslavují gól.

Ale vedle bývalého spoluhráče z Plzně vám dělaly starosti i ostatní lajny.

Hradec má skvělý tým. Kdyby ho neměl, tak nehraje čtvrtfinále. Věděli jsme, že to bude těžký dvojzápas. Těším se na odvetu. Chceme postoupit, Ligu mistrů bereme vážně, je pro nás prestižní.

Jaké pro vás bylo vrátit se na český led?

Tohle byl bohužel dost rychlý návrat. Měli jsme vlastní letadlo, takže hned po zápase jsme museli chvátat zpátky domů. Stihl jsem jen pozdravit rodinu.

Starší bratr Jakub, gólman Sparty, na utkání nedorazil?

Ne, ten pořád oslavuje úterní nulu z Liberce, podle mě teď běhá někde po Václaváku (směje se). Ale ne, rozchytal se parádně. Moc mu to přeju.

Jen proti vaší bývalé Plzni by mohl něco pustit.

Ideální výsledek 1:0 pro Škodovku, ten by mě potěšil nejvíc.

Na zápas do Hradce přijel i reprezentační trenér Kari Jalonen. Bavili jste se, proč chybíte v nominaci na Švýcarské hokejové hry?

Jo jo, popřáli jsme si hodně štěstí a vysvětlili jsme si, jaká je situace. Jelikož hrajeme Ligu mistrů ještě v úterý, nemá cenu, abych na nároďák jel. Trochu mě mrzí, že jsem nejprve při Karjale musel doléčovat zranění, a na druhý turnaj vyšla taková termínová kolize. Ale nedá se nic dělat. Snad budu mít víc štěstí příště, já určitě reprezentovat chci.

Třeba v únoru se můžete vetřít na Švédské hry, kam kouč Jalonen slíbil nominovat jen hráče do 25 let.

Být takhle mladý by nebylo špatné. Když otočím čísla ve svém věku, tak se tam vejdu (usmívá se).

Jak zatím hodnotíte sezonu s Zugem? V tabulce vám coby obhájci patří šestá pozice.

Je to jako na houpačce. Po dvou titulech už si na nás soupeři dávají větší pozor a všichni se na nás dobře připravují. Náš tým se celkem proměnil a úroveň soutěže šla opravdu nahoru. Na kvalitě se projevilo, že v lize je ještě víc cizinců. Ti nejlepší hráči z KHL šli do Švýcarska.

Cesta za zlatým hattrickem tak bude hodně složitá, že?

To teda. Ale chceme si sezonu užít a půjdeme štěstí naproti.

Reklama

Související témata: