Hlavní obsah

Machovský zkoušel vítěznou střelu, Vítkovicím stačila i remíza. Už jsem byl vyšťavený, řekl gólman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ledě soupeře nevstřelili jediný gól, přesto šli do osmifinálové odvety proti finskému Lahti hokejisté Vítkovic s náskokem tří branek. Utkání z minulého týdne se vinou děravého ledu nedohrálo a podle regulí Ligy mistrů si Ostravané odvezli kontumační výhru 3:0. K postupu mezi nejlepších osm týmů Evropy jim tak v odvetném utkání stačila i remíza 1:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Matěj Machovský

Článek

Tu mohl zlomit při závěrečné power play hostů domácí gólman Matěj Machovský. Nabral puk na hokejku a pokusil se jej lobem poslat směrem na opuštěnou branku Lahti. Černá guma ale doletěla jen do středního pásma, kde ji obránci finského soupeře zastavili.

„Bylo to blízko i daleko zároveň. Bylo toho hodně, tlačili, byl jsem už vyšťavený a nedokázal jsem puk z kolen dostatečně zvednout. Směr to mělo dobrý, dojelo by to tam, ale chyběla razance,“ vykládal gólman Vítkovic po remíze, která znamenala postup Ostravanů do čtvrtfinále.

Do něj se Vítkovičtí dostali po ne zcela standardním průběhu. Ve Finsku bylo za stavu 0:0 utkání předčasně ukončeno a remízou skončila i odveta. „Vlastně dvě remízy, takový fotbalový průběh. Nikdy jsem nic podobného v hokeji nezažil,“ svěřoval se Machovský.

Vítkovičtí ustáli nápor Lahti, v jehož dresu se v Ostravě objevili i Češi Michal Jordán, Luboš Horký a Filip Král, a jedenáct vteřin před první přestávkou v přesilové hře Lakatošem udeřili.

„Věděli jsme, že na nás vletí, aby dali góly a bylo to pro ně hratelné. Naštěstí se nám povedlo to odbránit,“ uvedl Machovský, jehož v první třetině od inkasovaného gólu zachránila po ráně Kiisninena tyčka.

Kapituloval až v 5. minutě třetí části, kdy jej v přesilovce z dorážky překonal Nathan Schnarr a srovnal na 1:1. „Měli šance, ale my taky. Hráli jsme dobrý hokej, jen mě trošku mrzí konec druhé třetiny, kdy jsme zahazovali puky. To byla trochu holomajzna, ale celkově to byl z naší strany dobrý zápas. Všichni máme z postupu radost, byť se nevyhrálo. V extralize na to věřím navážeme a předvedeme konečně normální zápasy,“ řekl Machovský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články