Hlavní obsah

Pokračují finskou cestou. Hokejisty Pardubic čeká ve čtvrtfinále Ligy mistrů Rauma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejisté finského celku Lukko Rauma budou soupeřem Pardubic ve čtvrtfinále Ligy mistrů. V dnešní odvetě zdolali rakouský Innsbruck 2:1 v prodloužení a po úvodní remíze 2:2 slavili postup mezi nejlepších osm týmů. Pardubice už v úterý přešly před Ilves Tampere, s kterým po úvodní výhře 3:1 remizovaly doma 2:2.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Odvetné utkání osmifinále hokejové Ligy mistrů mezi Dynamem Pardubice a Ilves Tampere. Ilustrační foto

Článek

Dynamo jako hůře postavený celek po základní části by mělo čtvrtfinálový dvojzápas začít na vlastním ledě. „Mezi elitní osmičkou si člověk nevybere, i když jsem tak trochu tušil, že na nás vyjde znovu soupeř z Finska. Nebude to jednoduché, hrajeme teď tři, až čtyři zápasy týdně. Je důležité, aby se o sebe kluci starali, odpočívali, správně trénovali. A důležitý je motivační faktor, aby neustále chtěli vyhrávat,“ zdůraznil trenér Václav Varaďa.

Ve čtvrtfinále jsou i Vítkovice, které vyřadily rovněž finského soupeře Pelicans Lahti a čeká je švýcarský klub Rapperswil-Jona, s nímž se utkaly už v základní části. Tehdy ostravský celek vyhrál doma 4:1, tam má být nyní až odveta. Soupeř ale představí hned dva české útočníky. Romana Červenku totiž během nedávné reprezentační pauzy doplnil z Bernu příchozí Martin Frk.

Z tria extraligových zástupců vypal jen mistrovský Třinec, který v osmifinále nestačil na švédského vicemistra Skelleftea AIK.

Úvodní čtvrtfinálové duely jsou na programu 5. a 6. prosince, odvety 12. prosince.

Hokejová Liga mistrů - osmifinále, odvetné zápasy:
Lukko Rauma - Innsbruck 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 2. Ponthus Westerholm, 61. Reunanen - 57. Albano. První zápas: 2:2, postoupilo Lukko Rauma.
Ženeva - Mnichov 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky: 36. Hartikainen, 48. Jooris, 51. Richard - 20. Hager. První zápas: 2:3, postoupila Ženeva.
Čtvrtfinálové dvojice:
Vítkovice - Rapperswil-Jona, Pardubice - Lukko Rauma, Färjestad - Skelleftea, Växjö - Servette Ženeva.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.