Hlavní obsah

Třinec - Davos 4:3Třinec se loučil s Ligou mistrů výhrou. Ale nepostoupili jsme, štve Motáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hokejový mistr Třinec se s letošním ročníkem Ligy mistrů rozloučil sice vítězně, ale stejně jako v minulé sezoně už v základní skupině. Už bez možnosti zabojovat o postup přivítali Oceláři v úterý v posledním utkání skupiny švýcarský Davos, který porazili 4:3 gólem dvě minuty před koncem z hole Daniela Voženílka. „Davos je hodně kvalitní tým, jeden z nejlepších v Evropě, takže nás těší, že jsme se soutěží rozloučili vítězstvím," říkal třinecký útočník.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují ze čtvrtého gólu v síti Davosu.

Článek

Třinec porazil čtvrtý tým švýcarské ligy i přesto, že nechal odpočívat brankářskou jedničku Marka Mazance a útočníky Martina Růžičku, Andreje Nestrašila a Tomáše Marcinka. „Mladí kluci z Frýdku-Místku se s tím popasovali velmi dobře, dali i důležitý gól. Takže je vidět, že máme kam sáhnout," poukázal Voženílek na úvodní gól střetnutí, který dal Polák Alan Lyszczarczyk po nahrávce 20letého Pavla Matěje.

Třinec ve skupině vyhrál dvě utkání a skončil ve skupině třetí. Z postupu se radují švédská Skelleftea a Davos. „Nepostoupili jsme, což mě štve, ale výsledky, až na utkání v Davosu (0:4) a doma s Belfastem (4:0), byly těsné a soupeři výborní," hodnotil trenér Třince Zdeněk Moták.

„Výhra nad Davosem je cenná a dokázali jsme si, že se i s takovým týmem můžeme měřit. Skelleftea ve švédské lize vede, Davos je čtvrtý ve švýcarské lize, mají spoustu výborných hráčů, švýcarských reprezentantů, pět Švédů, kteří mají za sebou kariéru v NHL, je tam i Mates Stránský, který tady v Třinci působil. Mrzí mě, že jsme nepostoupili, ale teď se musíme soustředit na extraligu," poukázal Moták.

V ní se obhájcům trofeje zatím nedaří podle představ a je desátý. „Furt tam byly nějaké přelety a bylo to takové rozdvojené. Teď už máme jen tu extraligu, čekají nás teď domácí zápasy. Věřím, že budeme bodovat a posuneme se v tabulce výše," uvedl autor vítězné branky Daniel Voženílek.

Hokejová liga mistrů, skupina H
HC Oceláři Třinec - HC Davos 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Lyszczarczyk (Matěj), 23. L. Hudáček (Daňo), 33. J. Jeřábek (Čukste, Lyszczarczyk), 58. Voženílek (L. Hudáček) - 16. Prassl (Ambühl, Wieser), 21. Corvi (Nordström, Egli), 39. Knak. Rozhodčí: Smetana (Rak.), Mrkva - Hynek, Rampír (všichni ČR). Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 1732.
Sestava Třince: Kacetl - Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Zahradníček, Ročák, M. Doudera, Zeleňák - Daňo, L. Hudáček, Voženílek - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Svačina - Łyszczarczyk, Haas, Matěj. Trenér: Moták.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články