Hlavní obsah

Už jsem přemýšlel o konci kariéry, připustil Graňák. Pak ale zavolala Sparta

V nedělním utkání Sparty v hokejové Lize mistrů (porážka 2:3 se švédskou Luleou), si premiérový start v soutěžním utkání za Pražany připsal brankář Josef Kořenář a obránce Dominik Graňák. Devětatřicetiletý slovenský bek už uvažoval o konci kariéry, ale v domovském Trenčíne se připravoval na novou sezonu a čekal na zajímavou nabídku. Ta přišla z pražské Sparty, i když jen dočasná.

Foto: Profimedia.cz

Dominik Graňák na archivním snímku v dresu Plzně.

Článek

Po brzkém vypadnutí Plzně z loňského předkola play off nehrál Graňák utkání skoro půl roku. „Fakt ostrý start. Měl jsem obavy, ale v něčem je lepší skočit do zápasů hned takhle brzy, po třech trénincích. Necítil jsem se úplně zle," říkal bývalý hráč Rögle, Hradce Králové nebo Karlových Varů.

Porážku 2:3 se švédským vicemistrem ale neodvrátil. „Lulea hrála výborně. Skvěle organizovaný tým, který si ze švédského angažmá ještě dobře pamatuju," hodnotil svou premiéru Graňák, jenž je v klubu na měsíční výpomoci kvůli rozsáhlé marodce v defenzivě českého vicemistra.

Na novou sezonu se připravoval s mateřským Trenčínem. „Je to domov, ale hrát se mi tam moc nechce. Rád odděluju pracovní a osobní život. Už jsem uvažoval i o konci s hokejem. Kariéra není nekonečná, vrchol mám za sebou," připustil rodák z Havířova, který má i český pas.

O to více ho překvapilo, když se ozvala Sparta. „Už jsem měl přeci jen na stole smlouvu v Trenčíně, protože dlouho nepřicházela žádná zajímavá nabídka. Ale pak zavolal sportovní ředitel Jaroslav Hlinka, což mě potěšilo," popisoval.

Ve hře je i prodloužení měsíční zkoušky, to však zatím zkušený obránce neřeší. „Vážím si důvěry. I kdybych skončil po tom měsíci, tak naštvaný rozhodně nebudu," usmíval se. Teď hlavně chce pomoct Spartě zlepšit výsledky v Lize mistrů. „Vyhlídky na postup jsou nic moc. Ale prohráli jsme dvakrát velmi těsně, takže nikde není napsáno, že bychom si z venkovních duelů proti stejným soupeřům nemohli odvézt dvě vítězství," mínil Graňák

Poprvé do soutěžního utkání ve sparťanském dresu naskočil i gólman Josef Kořenář, který tentokrát dostal přednost před Jakubem Kovářem. „Oproti páteční porážce s dánským Aalborgem tohle utkání bylo určitě lepší. V útoku se ale akce snažíme moc vyšperkovat. Chce to víc střel a tlak do brány," hodnotil Kořenář, jenž si připsal 25 zákroků.

Lulea se dvěma Čechy v sestavě, útočníkem Mužíkem a obráncem Pyrochtou, byla nebezpečnější a dlouho vedla. Sparťané ve třetí části srovnali na 1:1 díky přesilovkové trefě Buchteleho, ale položila je hraniční teč Fröberga, jenž zasáhl puk na úrovni horní tyčky. „Mně ta hokejka přišla hodně vysoko. Ale ještě jsem to neviděl na videu, tak nevím. Každopádně smolný gól," doplnil 24letý brankář.

Reklama

Související témata: