Hlavní obsah

Vítkovicím se finále vzdálilo. Už jsme sérii dokázali otočit, s tím pojedeme do odvety, zavelel kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiérovou domácí porážku v letošním ročníku Ligy mistrů si hokejisté Vítkovic připsali až v šestém utkání, přišla ale hodně nevhod. V úvodní semifinálové bitvě podlehli švédskému týmu Skelleftea AIK, 2:4, a pokud chtějí pomýšlet na postup do finále, musejí na severu Evropy vyhrát o tři branky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický kapitán Dominik Lakatoš v souboji s Lotyšem Martinsem Dzierkalsem z týmu Skelleftea AIK.

Článek

Na trefu nejproduktivnějšího hráče švédského týmu Linuse Lindströma dokázali Ostravané ještě v úvodní třetině v rozmezí necelých tří minut zareagovat. V přesilovce srovnal Dominik Lakatoš, jenž se tak dostal do čela produktivity soutěže, do vedení následně domácí poslal Rastislav Dej. Poté už ale skórovali pouze hokejisté Skelleftea.

„Zase to rozsekla druhá třetina. Za poslední měsíc už je to ohraná písnička. Dostaneme v ní góly a musíme to honit,“ štvalo Lakatoše. Za klíčový moment ale označil vyrovnání bývalého hráče Českých Budějovic či Plzně, Lotyše Martinse Dzierkalse v oslabení ještě v úvodní třetině. „Tam jsme si měli pomoct, místo toho nás to srazilo. V poslední době nemáme ty přesilovky ideální,“ povzdychl si Lakatoš.

Dvougólovou ztrátu už Vítkovice v play off Ligy mistrů dokázaly smazat, když prohrály ve čtvrtfinále na ledě švýcarského Rapperswilu 1:2 a doma poté jako první inkasovaly. Do semifinále ale prošly po domácím vítězství 5:1.

„Už jsme to jednou zvládli a s tím pojedeme za týden do Švédska. Jejich kvalita bruslení je obrovská, občas nám nepučili puk, ale byly tam i pasáže, kdy jsme jim byli rovnocenným soupeřem a chybělo občas jen trochu štěstí. Ztrácíme dva góly, ale stát se může cokoliv. Pojedeme tam s tím, že do toho finále jít chceme,“ zdůraznil domácí kapitán.

A okamžitě vypálil, co bude třeba do odvety zlepšit. „Musíme hrát jednodušeji, v tom je síla. Házet puky do brány a rvát se tam. Pak padají škaredé góly. Když to zvládneme, věřím, že budeme úspěšní,“ uvedl Lakatoš.

„Škoda, že ten druhý faul v závěru nepřišel o něco dříve než sedmnáct sekund před koncem,“ pousmál se při hodnocení úvodního semifinále člen trenérského štábu Vítkovic Jiří Veber. „Možná bychom tu přesilovku pěti proti třem využili a mohli tam jet s lepším výsledkem. Ale potkali jsme opravdu top tým Evropy. Ke všem chybám, po kterých nám dali góly, nás přinutili. Ale nic nebalíme, bitva skončí nejdříve až po třetí siréně odvety. Pak bude jasné, kdo bude ve finále,“ řekl Veber.

Blíž k němu mají hokejisté švédského týmu. „Jsme dva góly v plusu a krok od finále. Rozehrané to máme dobře, ale doma musíme mnohem více pomáhat gólmanovi. Linus (Söderström) nás hodně podržel,“ uvedl autor čtvrté branky Skelleftea Dylan Sikura.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články