Hlavní obsah

MS v hokeji on-line: Bělorusko vs. Slovensko

PRAHA

V sobotu začíná mistrovství světa také slovenským hokejistům. Ve svém prvním utkání ve skupině C změří síly z Běloruskem. Přestože v tomto zápase jsou Slováci favorité, necítí se jimi být pro celé MS. Celá řada hvězd z NHL účast na šampionátu odřekla a svěřenci Františka Hossy tak chtějí vsadit především na týmovou práci. Jak se jim to podaří naplnit v zahajovacím zápase můžete sledovat v on-line reportáži.

Článek

Na úvodní třiadvacetičlenné soupisce mají Slováci dvě volná místa. Mimo zatím zůstali gólman Rastislav Staňa, vítkovický obránce Stanislav Hudec a útočník Michal Hudec z Českých Budějovic. V úvodním utkání proti Bělorusům tak bude Hossa točit sedm beků a bude mít k dispozici čtyři kompletní útoky. "Do branky nastoupí Ján Lašák a Karol Križan bude připravený," doplnil trenér.

Trenéra Hossu nijak neděsí, že Bělorusové v generálce na šampionát porazili v Minsku Kanadu 4:3. "Je to dobrý výsledek, ale Kanada nebyla v takovém složení, jako bude na mistrovství světa. Sílu Bělorusů ale respektujeme, musíme hrát koncentrovaně a dodržovat taktické výkony. Uvidíme, jak se projeví schopnosti našich opor," řekl Hossa.

Související témata: