Hlavní obsah

Německý asistent nesmí za bitku na hokejovém MS na střídačku

Trenér překvapivého semifinalisty hokejového mistrovství světa Německa Uwe Krupp se bude muset ve zbývajících dvou zápasech domácího turnaje obejít bez svého asistenta Ernsta Höfnera. Toho potrestala disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace (IIHF) za účast v hromadné bitce po skončení čtvrtečního čtvrtfinále se Švýcarskem, které Německo vyhrálo 1:0.

Článek

Dvaapadesátiletý Höfner se po závěrečné siréně, po níž propukly na ledě vášně, pustil ze střídačky do strkanice se švýcarským obráncem Timem Helbingem. Oba za to dostali trest ve hře, rozhodčí za hromadnou rvačku rozdali celkem 92 trestných minut.

Höfner, který je asistentem u národního týmu od roku 1998, bude kvůli dvouzápasovému trestu od IIHF chybět Kruppovi jak v sobotním semifinále proti favorizovanému Rusku, tak v nedělním utkání o medaile.

Trest hrozí také Helbingovi, nicméně protože už Švýcaři v turnaji nepokračují, rozhodne federace o případné sankci až po šampionátu. Totéž se týká útočníka Martina Plüsse, jenž byl už v první třetině vyloučen na pět minut a do konce zápasu za to, že píchl holí Němce Christiana Ehrhoffa.

Reklama

Související témata: