Hlavní obsah

Za dobrou Sneijderovou formou jsou prý i telefonní modlitby s přítelkyní

Za dobrou formou Wesleyho Sneijdera, která pomohla nizozemským fotbalistům až do finále mistrovství světa v Jihoafrické republice, prý můžou i pravidelné telefonické modlitby s přítelkyní.

Foto: ČTK/AP

Nizozemec Wesley Sneijder slaví postup do finále mistrovství světa.

Článek

"Vždycky jsem věřil v boha, ale až teď je ze mě katolík," řekl šestadvacetiletý záložník Interu Milán listu Daily Mail. "Víra mi dala nový náboj a život je s ní hned mnohem jednodušší než dřív," dodal.

K náboženství prý Sneijdera přivedla jeho současná přítelkyně Yolanthe Cabau van Kasbergenová. "Nebyl jsem vychován jako katolík, ale s Yolanthe jsem se začal více o její víru zajímat," uvedl fotbalista. "V Interu máme kněze a v tréninkovém centru kapli. Tam mě pokřtili a přijali mezi katolíky," přidal.

"Yolanthe mi také dala růženec a každé ráno se spolu modlíme," prozradil Sneijder. "Teď, když jsem v Jihoafrické republice, se modlíme přes telefon. Modlím se před každým zápasem a pomáhá mi to," přidal autor pěti branek na šampionátu. "I když mi není dobře, tak se také pomodlím a všechno špatné zaženu pryč," dodal.

Reklama

Související témata: