Hlavní obsah

Hokejisté perlili na MS i mimo led. Jágrova Barcelona, Průchova zeď z betonu

PRAHA

Čeští hokejisté vybojovali v neděli na mistrovství světa bronz. Na ledě medaile. Ale i některé jejich slovní výroky jsou hodné zaznamenání a zasloužily by ocenění. Například Jágrova Barcelona po utkání se Slovenskem, Hadamczikovo rozčílení. "Tady nejsme na rybníku." Nebo Průcha a jeho věta o zdi z betonu, kterou předvedl Karel Rachůnek s Jevgenijem Arťuchunem.

Foto: David W Cerny, Reuters

Čeští hokejisté poslouchají národní hymnu po vítězství nad Ruskem v utkání o třetí místo na MS v Bratislavě.

Článek

„Jaromír Jágr má dvě místa, je to prostě hvězda, zaslouží si tolik místa,“ vysvětlil rozdělení bratislavské šatny kustod a masér Zdeněk Šmíd.

"Radek jel na CT hlavy a páteře, je při vědomí. Jeho stav je stabilizovaný, ale stěžoval si na bolest hlavy a brnění horních končetin. Snad to bude všechno v pořádku," reakce lékaře českého týmu Radomíra Holibky po zákroku na Radka Martínka v utkání s Lotyšskem. "Cítím se, jako by mě přejel parní válec," odpověděl obránce národního mužstva, když byl propuštěn z nemocnice.

"Sháněl jsem je po celém městě. Člověk z jedné firmy mě vezl až na konec Bratislavy do skladu," popisoval svoje peripetie po příletu na Slovensko obránce Zbyněk Michálek. Jeho výstroj nedorazila včas a on musel jít na trénink ve vypůjčených věcech.

Zbyněk Michálek na tréninku národního týmufoto: ČTK/Jan Koller

"Chceme změnit prostředí. V hotelu nebylo jídlo nejlepší. Teď se to trochu zlepšilo, na snídani byl daleko lepší výběr,“ řekl před první společnou týmovou večeří trenér Alois Hadamczik, když se mužstvo chystalo do steakhausu.

"Kdyby za námi přišli a řekli to, tak se nic neděje, ale takhle tam stojí hráči oblečení a čekají. Nejsme přece na rybníku," rozčílil se Hadamczik na slovenský tým, který měl být už deset minut z ledu, ale stále trénoval. Proto čeští hráči čekali ve výstroji na chodbě. Až po zvýšení hlasu rolbaři vjeli upravit led. "Copak nemá hodinky," směřoval větu Hadamczik na slovenského kouče Glena Hanlona.

"Dvě třetiny jsme hráli jako Barcelona, jenom nám chyběl Messi," byl spokojený po výhře nad Slovenskem 3:2 Jaromír Jágr.

"Není nic příjemného, když vám letí puk stokilometrovou rychlostí do obličeje. Naštěstí to šlo o něco níž a trefilo to krk," popsal ránu pukem při utkání s Německem Petr Průcha. Ten měl ještě druhý den červený krk a jiný hrubší hlas.

Petr Průcha na tréninku hokejové reprezentace.foto: ČTK/Vít Šimánek

"Doufám, že není poslední," smál se Jágr po prvním hattricku v reprezentaci, který vstřelil USA. "Přišel pozdě, ale pro mě včas," reagoval s úsměvem Hadamczik.

Snad smůla, která se táhne už delší čas, snad prokletí? "Dá se říci," byl pár minut po semifinálové porážce od Švédska smutný Hadamczik. Semifinále na olympiádě 2006 v Turíně, následně finále na světovém šampionátu v témže roce v Rize. Rok 2008 a čtvrtfinále v Quebeku. Pokaždé stejný přemožitel - Švédsko.

"To byla rána turnaje," komentoval Jágr. "Když se sečtou jejich kila, tak to mohlo být lehce pod 300 kilo živé váhy. To by nevydržela ani zeď z betonu," přidal se Průcha. Reakce na Karla Rachůnka, který rozbil plexisklo s Rusem Jevgenijem Arťuchinem.

Reklama

Související témata: