Hlavní obsah

Niklas Kronwall a Krüger budou hrát za Švédsko na MS

Brno

Obránce Niklas Kronwall z Detroitu a útočník Marcus Krüger z Chicaga budou bojovat v dresu hokejistů Švédska na domácím mistrovství světa. Kouč Pär Marts tak už ve svém výběru týden před šampionátem má dvanáct hokejistů z NHL. Švédové sehrají doma ve Stockholmu základní skupinu, ve které se představí i proti České republice. Případné čtvrtfinále a vrchol turnaje by je čekal v Helsinkách.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Švéds Krüger se snaží překonat Štěpánka v brance české reprezentace.

Článek

Jednatřicetiletý Kronwall sice krátce po vyřazení Detroitu z prvního kola play off pozvánku do reprezentace nepřijal, ale nakonec si to rozmyslel a může se setkat v týmu se svým mladším bratrem Staffanem, obráncem Čerepovce. Niklas Kronwall je členem Triple Gold Clubu, když vyhrál olympijské hry (2006 v Turíně) mistrovství světa (2006 v Rize) a Stanleyův pohár (2008 s Detroitem).

Z Detroitu už vedení švédské reprezentace získalo také útočníky Henrika Zetterberga, Johana Franzéna a zadáka Jonathana Ericssona. Z Chicaga pak beka Niklase Hjalmarssona s útočníkem Viktorem Stalbergem. Stejně jako oni se až po závěrečném turnaj Euro Hockey Tour v Brně připojí k týmu forvard Loui Eriksson z Dallasu.

Na Kajotbet Hockey Games v Brně mají Švédové další čtyři posily z NHL - gólmana Jhonase Enrotha z Buffala, obránce Viktora Hedmana z Tampy Bay, útočníky Linuse Omarka z Edmontonu a Gabriela Landeskoga z Colorada.

Reklama

Související témata: