Hlavní obsah

VIDEO: Rusové se zbláznili. Chtějí na MS Bryzgalova, který potopil Jágrův tým v NHL

Stockholm

Jeho poslední kiks velkou měrou přispěl k vyřazení Philadelphie s Jaromírem Jágrem z play off NHL. A přestože si téměř vlastním gólem ušil z ostudy kabát, stále má důvěru mezi trenéry ruské reprezentace. Ti jej chtějí získat pro hokejové mistrovství světa ve Finsku a Švédsku.

Hrubka gólmana Bryzgalova

 
Článek

Philadelphia vypadla z play off v noci z úterý na středu a hlavní kouč sborné Zinetula Biljaletdinov hodlá dnes večer Bryzgalovi volat s nabídkou startu na světovém šampionátu. "Je možné, že přijet odmítne, ale je třeba se mu ozvat. Jeho náhradníka Bobrovského oslovat nebudu, protože nevím, v jaké je formě," cituje Biljaletdinova ruský deník Sport-Express.

Docela odvážný tah ruského kouče jít s prosíkem za brankářem, jenž v posledních zápasech NHL projevoval velké výkyvy své formy. V play off nedosáhl ani na 90ti procentní úspěšnost zásahů a měl hrozivý průměr 3,46 inkasované branky na zápas.

Však také Biljaletdinov hned narazil na oponenty v domácích kruzích. "Jaký má smysl brát na MS Bryzgalova, který na to nemá fyzicky ani svým brankářským uměním?" ptá se bývalý kouč juniorské reprezentace Ruska Jurij Novikov.

Bryzgalova v zámoří pořádně sepsul známý hokejový expert Bob Mackenzie, podle kterého ruský brankář nejen zavinil vyřazení Philadelphie z play off, ale byl i hlavním viníkem toho, proč se týmu tolik nedařilo. "Bryzgalov měl vyřešit brankářskou otázku Flyers, ale selhal. A do druhého kola play off tým dostal jen proto, že brankář Pittsburghu Fleury byl ještě horší," nebral si Mackenzie servítky a zkritizoval také vysoký brankářův plat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články