Hlavní obsah

Podříznu tě! ukazoval Znarok švédskému kouči. A může přijít o finále MS

Aktualizováno

Vyhrocený závěr semifinálového duelu MS mezi hokejisty Švédska a Ruska může přijít ruského kouče Olega Znaroka velmi draho. V závěrečných sekundách zápasu se přiostřily souboje na ledě a houstnoucí atmosféra se přenesla i na střídačky. I televizní kamery zachytily Znaroka, jak směrem ke švédskému asistentovi Rikardu Grönborgovi ukazuje, že ho podřízne. Incidentem se bude zabývat direktoriát turnaje a ruskému kouči hrozí, že nebude moct vést svůj tým v nedělním finále. Sám to však odmítl s vysvětlením, že ho pouze bolí v krku.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Ruský kouč Oleg Znarok opouští střídačku při semifinálovém utkání MS proti Švédům v Minsku.

Článek

Za stavu 3:1 pro sbornou atakoval švédský útočník Mikael Backlund soupeřova forvarda Sergeje Plotnikova. Do konce základní hrací doby v tu chvíli zbývalo pouhých 11 vteřin, Backlund dostal trest na pět minut a do konce zápasu a svým zákrokem vyvolal hodně zlé krve.

Zatímco mezi mantinely se sudím podařilo situaci brzy uklidnit, Znarok s Grönborgem na sebe na střídačkách ještě dlouho pokřikovali. Hádku vyostřilo Znarokovo gesto, při němž pohybem ruky zřetelně naznačil podříznutí krku, což odhalily i zpomalené televizní záběry.

Po utkání ale Znarok zjevně věděl, že přestřelil, a snažil se z celé situace vyjít s čistým štítem. "Bolelo mě v krku. Koučujeme tady ve velké zimě, jsme neustále na ledě, ale přitom jsme obdrželi pouze tenké obleky. Sotva mohu mluvit," uvedl Znarok.

"Soupeřův útočník se zachoval nesportovně. Je za svou hru zodpovědný. Copak si Švédové mysleli, že to necháme jen tak bez odezvy? Musel jsem své chlapce držet a uklidňovat, jinak by šli na led a mohlo se stát ledacos. Nebylo to pěkné, byla to čistá provokace," dodal Znarok.

Měl by být ruský kouč Oleg Znarok za své gesto potrestán zákazem vstupu na střídačku ve finále MS?
Ano
83,7 %
Ne
16,3 %
Celkem hlasovalo 19811 čtenářů.

Reklama

Související témata: