Hlavní obsah

Zlepšujeme se. Ale vlastnímu brankáři cloníme, a ty nájezdy? zlobí se Růžička

Minsk

Přestože oproti úvodnímu zápasu se Slováky si proti Švédům připsali na mistrovství světa v běloruském Minsku první porážku (3:4 po nájezdech), viděl kouč Vladimír Růžička na hře českého národního týmu pokroky. „Zlepšujeme se. Utkání jsme měli dobře rozehrané a je jen škoda, že jsme za stavu 3:1 nedokázali dohrát druhou třetinu bez inkasovaného gólu.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička.

Článek

Vstup do duelu Čechům vyšel nad očekávání. Už po osmi vteřinách hry zaznamenal svůj první gól na MS v kariéře Tomáš Hertl a i v dalších minutách reprezentace Švédy přehrávala. „Hráli jsme přesně to, co jsme hrát chtěli. Měli jsme velké nasazení i víc ze hry," pochvaloval si Růžička.

Výběr Tří korunek sice srovnal, Češi ale stejně dokázali odskočit, když vedli 3:1. „Tady se ten zápas lámal. Sehráli jsme to špatně. Vždycky jsme malinko zaváhali, Švédové vystřelili a nějak se jim to odrazilo do branky. Měli nepříjemné protiútoky, kdy nám procházeli středním pásmem a my jsme si jejich hráče špatně rozebírali," mrzelo Růžičku, že kvůli dvěma inkasovaným trefám v oslabení jeho tým o náskok přišel.

Hloupý faul Petružálka

Hlavně jej naštval zbytečný faul Jakuba Petružálka v útočné třetině, který Švédi potrestali a v přesilovce srovnali na 3:3. „Ten zákrok byl úplně hloupý a taky jsme za něj zaplatili," čertil se Růžička. „A je velká škoda prodloužení, ve kterém zbývalo pár sekund do konce a Kuba Klepiš málem prošťouchl puk a mohl jet sám na bránu," posteskl si Růžička.

A litoval i nevydařených samostatných nájezdů. „Penalty nám taky nejdou, dostáváme v nich hodně gólů. Přijde mi, že čtyři obdržené góly z pěti nájezdů je moc," započítával Růžička k nedělnímu rozstřelu i ten týden starý proti Finsku v rámci Švédských her v Euro Hockey Tour.

„Teď se musíme zaměřit na hru kolem vlastní branky, ta totiž není dobrá. Přijde mi, že spíš cloníme vlastnímu brankáři. Chceme to hrát jinak, klukům jejich chyby pustíme na videu," řekl Růžička, který však zlepšení výkonu svého týmu registruje. „Hlavně u obranné modré čáry. Obránci už tolik necouvají, vypíchli spoustu puků. Ale jak si to Švédové začali prohazovat, dělali nám problémy."

Jak dopadne česká hokejová reprezentace na mistrovství světa v Bělorusku?
Získá zlato
48,8 %
Získá stříbro
4,7 %
Získá bronz
16 %
Skončí čtvrtá
3 %
Vypadne ve čtvrtfinále
23,3 %
Neprobojuje se do čtvrtfinále
4,2 %
Celkem hlasovalo 45972 čtenářů.

Reklama

Související témata: