Hlavní obsah

Češi na zápasy hokejového šampionátu prosázeli přes miliardu korun

Praha

Skončené mistrovství světa v hokeji přepsalo české sázkařské rekordy, sázkaři na zápasy prosázeli více než miliardu korun. Šampionát se tak stal nejsázenější sportovní událostí v Česku, řekli ČTK zástupci největších českých sázkových kanceláří. Nejvíce se sázelo na zápas českých hokejistů s Francií, kdy vklady dosahovaly desítek miliónů korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Čeští fanoušci na Staroměstském náměstí.

Článek

"Podle předpokladů se sázková kancelář Tipsport dostala během hokejového mistrovství světa k náběrům 500 miliónů korun, tedy téměř dvojnásobku oproti loňskému mistrovství světa v Minsku. To byl ovšem rok, kdy sázkaře ještě čekalo mistrovství světa ve fotbale a před tím byla olympiáda v Soči s rovněž skvělým hokejovým turnajem. Letos je hokejové mistrovství světa akcí roku a navíc podtrženo tím, že se uskutečnilo doma v České republice," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Stovky miliónů korun prosázeli také klienti Fortuny. "Celkový objem přijatých sázek na letošní mistrovství nakonec i díky účasti českého týmu v bojích o medaile předčil naše očekávání a zastavil se na zhruba 360 miliónech korun. Šampionát se tak stal nejsázenějším hokejovým turnajem v historii, když výrazně předčil jak mistrovtsví světa v Minsku s vklady 255 miliónů, tak i olympijské hry v Soči s vklady 310 miliónů korun za celé hry," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Velký zájem evidovala také Chance, u které byly uzavřeny sázky za 105 miliónů korun. Desítky prosázených miliónů hlásí i Synot. Výrazný procentuální nárůst zaznamenala Sazka, které se oproti loňskému turnaji zvedl objem sázek o 80 procent. Reálně to sice znamená sázky za 17 miliónů korun, což u konkurenčních firem sázkaři několikrát vsadili i na jediný zápas, nicméně Sazka má sportovní sázení spíše jako doplněk k číselným loteriím.

Nejvíc se tipovalo na zápas s Francií

Češi nejvíce sázeli na utkání domácího výběru s Francií. "Nejsázenějším utkáním bylo to z prvního týdne turnaje, kdy jsme porazili výběr Francie příjemným výsledkem 5:1. Sázkaři jen na tento zápas vsadili šest a půl miliónu korun," informovala mluvčí Chance Markéta Světlíková. U Fortuny se na tento zápas prosázelo 20 miliónů korun, u Tipsportu dokonce 23 miliónů korun.

Šampionát přinesl pouze pár překvapivých výsledků, kdy favorité nevyhráli. I to ale stačilo k tomu, aby bookmakeři byli celkově o něco úspěšnější než sázkaři. "Nad klienty tentokrát zvítězili bookmakeři, kteří byli o čtvrtinu úspěšnější než sázející. Nejvíce sázek totiž mířilo na postup Česka do finále a především pak semifinálové utkání Česko - Kanada. Fanoušci se projevili jako velcí patrioti a z velké části věřili právě našemu týmu," podotkla mluvčí Synotu Magda Pekařová.

Hokejový šampionát při absenci jiných výraznějších sportovních akcí považovaly už předem sázkové kanceláře za vrchol sezóny. Vycházely mimo jiné z toho, že se po jedenácti letech konalo opět v Česku.

Reklama