Hlavní obsah

Citelná ztráta pro hokejovou reprezentaci! Na MS nepojede jeden z pilířů defenzivy

Praha

Zažil loňské olympijské hry v Pchjongčchangu, startoval i na třech světových šampionátech či Světovém poháru 2016 a trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha v něm i pro letošní mistrovství světa viděl jednoho z lídrů defenzivních řad. Jenže národní tým se na květnovém turnaji v Bratislavě a Košicích bude muset bez obejít bez jednatřicetiletého obránce Jaroslavle Jakuba Nakládala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Jakub Nakládal v dresu národního týmu.

Článek

„Jeho start na mistrovství světa je bohužel vyloučen. Má zranění závažného charakteru a do přípravy na šampionát se bohužel nezapojí," řekl Sport.cz ve čtvrtek odpoledne tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Pro národní tým je to opravdu citelná ztráta, neboť spolehlivý zadák schopný podpořit i útok byl v posledních letech pilířem defenzivních řad reprezentace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Nakládal.

Nakládal se během posledních třech let po návratu z NHL vypracoval v jednoho z klíčových obránců Jaroslavle v Kontinentální lize. V probíhajícím ročníku, v němž i s play off odehrál 61 zápasů s bilancí deseti branek a sedmnácti asistencí, jej však trápily problémy s rukou.

Ty se znovu ozvaly v bojích o Gagarinův pohár. Čtvrtfinálovou sérii s Petrohradem, který vystavil Jaroslavli stopku, už majitel bronzu z MS 2012 nedohrál.

Není to první omluvenka, která ke kouči Miloši Říhovi před šampionátem přilétla. Z turnaje se omluvili obránci Vitásek s Hrbasem či útočníci Červenka s Nestrašilem. Nepravděpodobná je pak i účast forvarda Michala Bulíře, který si na tréninku reprezentace poranil záda.

Reklama

Související témata: