Hlavní obsah

OČIMA MISTRA: Vynikající! Takový hokej mě baví, žádné pochybnosti, je nadšený Vlasák

Praha
Aktualizováno

Bavil jsem se hokejem. Výhra 7:2 je navázání na zápas se Švédskem. Od začátku jsme proti Norsku dominovali, náš hokej se mi opravdu líbí. Jsme v pohybu, máme zakončení, střílíme góly. Proti Norům to bylo v uvozovkách pohodový vítězství, i když na mistrovství světa není nikdy lehký žádný utkání. Nikoho jsme nenechali na pochybách, že my jsme určovali ráz utkání.

Foto: www.hcskoda.cz

Tomáš Vlasák.

Článek

Už v pátek jsem si přečetl složení lajn a říkal jsem si, i když se to v sobotu trochu míchalo, že pro mě lajna Dominik Kubalík, Jan Kovář a Jakub Vrána může být tím žolíkem, což se potvrzuje. Proti Norsku tam s nimi byl hodně Michal Řepík, ale kluci jsou vynikající.

Kuba Vrána je vynikající, znám ho. S Kubaldou jsou strašně nebezpeční a Kovi jim dává mozek. Trochu je bruslařsky jinde než oni dva, ale on hru strašně dobře vidí, proto si mohou vzájemně vyhovět. Tahle lajna může rozhodovat zápasy.

Češi rozstříleli Nory. I když se to nezdá, byl to těžký zápas, říkají hráči

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Viděli jsme dva české zápasy na mistrovství světa a ty se musely fanouškům líbit. Švédové byli extrémním soupeřem, jde o jednoho z favoritů turnaje, druhý den jsme navázali s protivníkem, který nepatří k favoritům, ale je nevyzpytatelný a na několika mistrovstvích světa se dostal až do čtvrtfinále.

Nory jsme od začátku zatlačili a oni věděli, že nebudou mít šanci a nemůžou s námi myslet na dobrý výsledek, což mě fakt těší. Zaplať pánbůh, že těmto zemím ukazujeme, že jsme pořád někde jinde než oni.

Národní tým má za sebou dva zápasy a zatím vidím, že kluci mají enormní pohyb, sílu, napadají už rozehrávku soupeře. Jsou hodně na puku, mají čas tvořit hru, na to máme vhodné typy hráčů. Od obránců taky chodí puky rychle. Musím říct, že mě náš hokej zatím hodně baví. Doufám, že tyhle výkony budou pokračovat dál.

S národním týmem byl u zlatého hattricku na světových šampionátech v letech 1999 až 2001. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník 135 zápasů, v nichž vstřelil 43 gólů. Zahrál si i na Světovém poháru 2004, kde Češi došli až do semifinále. Je šampionem ruské Superligy s Omskem, v domácí extralize vybojoval mistrovský titul s Plzní. Vyzkoušel si nejvyšší soutěž ve Finsku, Švédsku, Rusku i Švýcarsku, v NHL má na svém kontě 10 utkání za Los Angeles. Poslední čtyři roky zastává post sportovního manažera v HC Škoda Plzeň.

Reklama