Hlavní obsah

Češi děkují Rusům, postup ze skupiny jim neunikne! Pro čtvrtfinále se rýsuje Finsko, nebo USA

Riga/Praha
Aktualizováno

Dlouho to vypadalo, že ruské pomoci se nedočkají, takže postup do play off mistrovství světa v Rize si čeští hokejisté budou muset vybojovat v úterý proti Slovákům sami. Sborná ale nakonec zápas se Švédy otočila, porazila je 3:2 v prodloužení, čímž svěřencům trenéra Filipa Pešána zajistila místenku ve čtvrtfinále. Pro výběr Tří korunek naopak turnaj končí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Čeští hokejisté se radují z gólu proti Dánsku, který dal Dominik Kubalík (vlevo).

Článek

Po odpolední vydřené výhře 2:1 po samostatných nájezdech nad Dánskem Češi věděli, že do vyřazovací části můžou proklouznout už v pondělí večer. Potřebovali k tomu jakoukoliv výhru Rusů nad Švédy, kteří by v tom případě byli definitivně ze hry venku. Což se nakonec stalo.

Češi tak před svým úterním posledním zápasem ve skupině proti Slovensku mají jistotu, že čtvrtfinále jim neunikne. A to ani v případě, že svému exfederálnímu partnerovi podlehnou v základní hrací době.

Postup ze skupiny mají před úterními duely jistý i Rusové, Švýcaři a Slováci.

Pokud Švýcaři získají v úterý alespoň bod proti Británii, obsadí český nároďák třetí (v případě výhry po 60 minutách nad Slováky), nebo čtvrtou příčku a ve čtvrtfinále narazí na vítěze, nebo druhý tým skupiny B. A už teď je jisté, že na těchto pozicích skončí Finsko a USA. Jen se zatím neví, v jakém pořadí.

Ve čtvrtfinále tak na Čechy bude čekat pořádně náročná šichta.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama